MIN HISTORIE

INNHOLDSFORTEGNELSE:

  1. En introduksjon til David

2. David tar kontakt med meg på en dating side

3.Etter tre uker skjer dette

4. Diplomaten ber meg om hjelp og det haster

5. Diplomaten får en ny utfordring med pakken

6. Konsekvensene av handlingene mine begynner å sige innover meg

7. David ber om penger for tredje gang

8. Jeg vil avslutte kontakten med han men greier det ikke

9. Guess what!!! David kommer ikke

10. David kontakter meg en uke etter at han er blitt avslørt

 

 

  1. EN INTRODUKSJON TIL DAVID

Jeg vil fortelle om den tiden jeg hadde kontakt med svindleren i perioden fra slutten av november 2017 til slutten av april 2018. Jeg valgte å starte nettsiden ganske raskt etter denne opplevelsen, fordi jeg ville huske hva som hadde skjedd best mulig. Jeg hadde fortsatt ikke bearbeidet følelsene mine og det var ganske tøft å jobbe med nettsiden, men jeg syntes at fordelene var større enn bakdelene. Så derfor så ble det sånn.

Jeg vil fortelle deg litt om meg selv. Jeg er 54 år og bor på Kolsås i Bærum Kommune. Jeg flyttet hit i begynnelsen av februar 2018 og hadde kontakt med David Joe Holley, som er navnet på den mannen som svindlet meg. Jeg mener at denne mannen ikke er han som svindlet meg, fordi jeg har grunner for å tro at dette er organisert kriminalitet lokalisert i Ghana. Jeg tror at denne organisasjonen stjeler andres identiteter og bilder fra nettet og bruker det for å komme i kontakt med personer de vil svindle.

Jeg vet at noen av de profilene som denne organisasjonen bruker er leid, men jeg har ikke noe grunnlag for å si at David Joe Holley har leid seg inn til dem. Derfor har jeg ikke lyst til å sverte denne mannens navn. Men jeg vil kalle han for David allikevel for det forenkler skriveprosessen min. Jeg anmeldte saken for politiet og venter fortsatt på svar.

Jeg og David snakket med hverandre på Skype, men det var kun han som fikk se meg. Jeg fikk aldri se han fordi han fortalte at det var hæren’s datingpolicy. Men i ettertid har jeg skjønt at det ikke kunne være David jeg snakket med men noen andre. Han hadde grunner for å skjule hvordan han så ut.

Her viser jeg tre bilder av han. Dette er bilder jeg også oppdaget på en nettside hvor romantiske svindlere fra Afrika blir avslørt og rapportert. Det er flere bilder av flere menn der så ta en titt for å se om du kjenner dem igjen. Det var bare David Joe Holley som var rapportert på den siden, men det er flere bilder av andre menn der også.

Her er linken til siden: https://www.romancescam.com/forum/viewtopic.php?t=116886#p556209

Det er ikke godt å vite hvem som svindlet meg, men det er logisk å tenke at han holdt til i Ghana, siden jeg sendte penger dit. Jeg vil tro han er en afrikaner, men jeg er ikke hundre prosent sikker på det.

Jeg oppdaget også forresten at David Joe Holley har en facebook side. Her er navnet på den hvis du ønsker å sjekke den ut:

david.holley.94801

Jeg har ikke så veldig stor tro på at politiet finner ut av dette. De bruker ikke ressurser til å etterforske tilfeller som dette. De jobber med dating svindel i Økokrim, men det er bare en dame som heter Anne Dybo som er rådgiver og som tar seg av slike saker. Hennes oppgave er å drive med forebygging ikke etterforsking, fordi hun mener det gir mer resultater på sikt.

 

             2. DAVID TAR KONTAKT MED MEG PÅ EN NETTSIDE     

David hadde en profil på nettsiden «sukker» – en dating plattform for menn og kvinner som vil bli kjent med hverandre, og det var der jeg ble kjent med han. Han kalte seg for David Joe Holley, og er det jeg vil kalle han for å forenkle skriveprosessen. Det var han som kontaktet meg og ville at jeg skulle oppgi emailadressen min. Det var første røde flagg. Jeg spurte om grunnen til det, og han sa at han ikke hadde muligheter for å snakke med meg på «sukker». Det var lettere for han å gjøre det via email. Jeg tenkte litt på dette, og valgte å gi han emailadressen min.

Jeg husker ikke helt hvorfor jeg valgte å gi emailadressen min til han, men jeg tror det hadde noe med at jeg likte profilbildene hans. Så begynte vi å maile til hverandre. Han snakket på norsk, på veldig dårlig norsk, og det skulle kanskje ha vært et rødt flagg for meg, men jeg så på det som sjarmerende. Det stod i profilen hans at han var fra Stavanger. Det viste seg at det var moren hans, Ruth Holley som var fra Stavanger og han hadde hus der etter sin mor, som var død. Faren hans var amerikansk, Claude Holley, en general i den amerikanske hæren, som også var død.

Han var enkemann og hadde mistet sin tyske kone i kreft for sju år tilbake. Han fikk meg til å føle medlidenhet med han, fordi han sørget fortsatt over tapet av sin kone. I den første mailen nevnte han dette pluss at han skrev utførlig om hele sin karriere i den amerikanske hæren. Jeg ble mistenksom til han da han nevnte at han var soldat i den amerikanske hæren. Han tjenestegjorde i Damaskus, Syria som var siste oppdraget før han pensjonerte seg fra hæren. Men han skrev så livaktig og detaljert om hele karrieren sin og om sin livssituasjon at jeg begynte å tro på han.

Han ønsket av hele sitt hjerte å finne seg en ny partner for livet og flytte til Norge med sin datter og begynne på nytt. Han fikk meg til å føle meg spesiell fordi han valgte meg. Han var veldig sjarmerende og jeg likte måten han fremstilte seg på og verdiene hans. Det jeg oppdaget etterhvert var at han begynte å skrive poetiske kjærlighetsbrev som fikk meg til å føle meg enda mere spesiell. Jeg ble fullstendig grepet av hans kjærlighetsytringer og ble veldig berørt av han på et dypt plan.

Han fortalte at han elsket meg etter veldig kort tid. Det var enda et rødt flagg, men jeg var så sjarmert av denne mannens fremstillingsevne at jeg greidde ikke å se sannheten i dette. Det var jo noe som jeg savnet i livet mitt, å få denne type oppmerksomhet. Han skrev på norsk en lengre periode, men jeg likte best da han skrev på engelsk. Det var så vakkert at jeg ble helt satt ut mange ganger.

Her har jeg tatt noe fra en mail:

«I want to make you a promise, right now, and into all of our tomorrows: I’ll always be here. Even when it feels like I’m not. I promise that when you turn that key, my voice will be the one warming your heart along with the heater. I promise that when your shaky hands grip the steering wheel, the radio will play my favorite song, and you’ll know I’m right beside you, humming along. Wherever this world takes us, even if it’s miles and streets and cities apart, I’ll be the soul in your passenger seat. I’ll be the one you reach for across that center console.»

Han avsluttet alltid mailene sine slik:

Han fortalte at han ville komme til Norge og gifte seg med meg. Han skulle kjøpe hus til oss og vi skulle bo sammen som en familie med datteren hans Elizabeth. Det var veldig romantisk. Han kalte meg også for Tove Holley i mailene sine, som jeg opplevde som sjarmerende, iallefall i starten. Jeg gledet meg veldig til han skulle komme og bli bedre kjent med han.

Han fortalte hvor mye han elsket meg i hvert eneste brev han sendte til meg. Han bombarderte meg med kjærlighetsytringer og fortalte hvor fantastisk jeg var. Jeg kom i en tilstand av eufori som førte til at jeg ble høy på kjærlighet og veldig mottagelig for hans sjarm. Han fikk meg til å føle at det var bare han som kunne gjøre meg lykkelig. Samtidig så bygget han tillit mellom oss og fikk meg til å føle at vi var et team jeg og han. Noe som han brukte som et middel da han begynte å spørre om penger.

 

 

           3. ETTER TRE UKER SKJER DETTE

Vi hadde skrevet mail til hverandre i tre uker og snakket med hverandre på Skype. Vi skrev så og si til hverandre hver eneste dag og chattet hver eneste kveld. Det var ganske intenst. Han fortalte at dating policy’en i hæren gjorde at jeg ikke kunne se han på Skype. Det var også et rødt flagg, og jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne fortsette å snakke med en mann jeg aldri fikk se. Han kunne se meg, men jeg kunne ikke se han. Jeg fikk jo aldri sjekket om det virkelig var David Joe Holley jeg snakket med. Jeg var mistenksom som bare det, men jeg valgte å overse magefølelsen min, som jeg desverre mistet følelsen av etter en stund.

Det var mange ganger jeg hadde dårlig magefølelse på det som skjedde, men jeg overså den hver eneste gang.

Han forteller om en sjeik han har reddet fra en Talibaner

Etter tre uker ville han fortelle meg om en opplevelse han hadde hatt da han var ute på et oppdrag. Han hadde lyktes i å redde en sjeik fra Talibaner og fikk en kasse med gullbarrer som takk for hjelpen. Nedenfor er et bilde av gullbarrene.

Jeg ble helt fascinert, men tenkte at dette kunne da ikke være en sann historie. Han sa han ville sende gullet til meg og ba meg om å samarbeide med en amerikansk diplomat for å få gullet trygt til Norge. Selv skulle han på et farlig oppdrag og visste ikke hva som ville skje med all bombingen i Damaskus. Derfor tok han ikke sjansen på å la gullet være i den militære basen.

Jeg hadde fått det eventyret og dramatikken og spenningen i livet mitt som jeg savnet, men jeg hadde blandede følelser. Det føltes på en måte som et eventyr og på en annen side var jeg fryktelig skeptisk til hele greia. Allikevel var jeg aldri inne på tanken å si ifra til han at han ikke skulle sende den pakken til meg. Jeg hadde på denne tiden ingen mistanke om at det kunne være noe lureri bak.

Jeg fikk den første emailen fra diplomaten som kalte seg for Mr. Robert Blem. Sjekk bildet av han nedenfor, beviset for at han var en sertifisert diplomat og gullet som er blitt pakket inn:

 

 

 

Hans emailadresse så slik ut: usdiplomats.logistics@outlook.com og virket riktig. I ettertid sjekket jeg både telefonnummer og navn. Telefonnummeret var feil og ingen diplomater i USA kjente navnet hans. I tillegg var dette en email adresse som ble opprettet for å lure meg og blir helt sikkert fortsatt brukt for å lure andre.

Mr. Robert Blem kalte meg for Mrs Tove Holley og antok at jeg var konen til David Joe Holley. Jeg merket meg dette med en gang, og hadde en dårlig magefølelse på det, men syntes fortsatt det var sjarmerende på en måte. Diplomaten fortalte at han var på Ghana flyplass og ville sende pakken til Norge derifra. Hvis jeg hadde fulgt med på nyhetene ville det kanskje ha gått opp for meg, at han var i Ghana, som er svindlerens paradis.

Han fortalte også at han opplevde dette som en delikat sak fordi det var gull i pakken. Han ville ikke at denne pakken skulle havne i gale hender og ville verne godt om den. Da jeg senere spurte om hvordan han hadde kommet seg fra Damaskus til Ghana, sa han at han hadde brukt et militær fly som kostet 20 000 dollar. Jeg var mistenksom og syntes det var rart at han som diplomat kunne bruke så mye penger på et fly for en kunde som David. Det var masse røde flagg hele tiden. Jeg skiftet på å være mistenksom i forhold til diplomaten og til David og til begge. Jeg ble helt forvirret av alt som skjedde og visste knapt hva jeg skulle tro.

På tross av all tvilen jeg hadde i meg begynte jeg etterhvert å tro at pakken ville komme til meg sammen med diplomaten. David ordla seg på en måte som gjorde det troverdig og han ga meg dokumentasjon på alt. Han sendte meg til om med kopi av passet sitt. I ettertid har jeg skjønt at alt var jo iscenesatt for at det skulle virke troverdig på meg. Men jeg slukte dette rått. Jeg syntes også det var fryktelig spennende alt sammen. Det skulle ikke gå lang tid før jeg fikk en ny mail, og det var da penger kom inn i bildet.

 

 

            4 . DIPLOMATEN BER MEG OM HJELP OG DET HASTER

Det gikk ikke lang tid før jeg fikk en ny email fra diplomaten. Han fortalte, at han trengte penger til frimerker til pakken og at det hastet. Han hadde selv betalt 11 000 dollar og det gjenstod nå 4500 dollar og det måtte jeg betale. David var ute på oppdrag og hadde fortalt meg at det ville vare fra 4- 7 dager før han kom tilbake.

Jeg fikk sjokk. Jeg begynte også å tenke at naturligvis ville dette gå på dunken. Jeg ville aldri få en pakke med gull levert på døren. Det skjedde bare i eventyrene og ikke i det virkelige liv. Jeg var også bestemt på at jeg ikke skulle betale noen penger. Det var David som måtte ordne opp i sine egne problemer. Da jeg sendte mail tilbake til diplomaten, sa jeg ikke dette rett ut, men jeg fortalte at jeg ikke hadde penger til å betale for dette, hvilket også var riktig.

Han kalte meg for uhøflig. Han fortalte, at han var i en veldig presset situasjon og visste ikke hva han skulle gjøre med dette. Dette var en del av svindlernes strategi, å gi meg inntrykk av at hvis jeg ikke hjalp med penger ville det bety at pakken ikke kom frem til meg.

Jeg ble mistenksom til dette med frimerker og syntes det hørtes veldig rart ut. Jeg var også livredd for å bli lurt inn i noe jeg ikke greidde å komme meg ut av. Det var mange tanker i hodet mitt og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Diplomaten mente at om jeg ikke hadde penger så måtte jeg i det minste låne penger til dette. Han fikk meg til å få dårlig samvittighet fordi jeg ikke var villig til å hjelpe til.

Da jeg ikke hørte fra diplomaten på en lang stund, begynte jeg å få panikk. Så jeg sa til diplomaten at jeg ville låne pengene. Muligens var det en uthalings strategi fra deres side. Da jeg ikke fikk kontakt med noen av dem, begynte tankene å komme. Jeg var konstant redd for at David skulle miste livet i oppdraget. Han hadde fortalt meg at oppdraget var farlig.

Han hadde begynt å kalle meg for Tove Holley, og det gjorde at jeg følte at han og jeg var et team. Jeg følte et press for å hjelpe han på grunn av det. Han gjorde meg ansvarlig på en måte fordi han nettopp fikk meg til å føle at jeg og han var sammen om alt som skjedde. Det var et veldig smart trekk av han og en del av deres strategi for å lure penger ut av meg.  Men selv om jeg følte på alt dette konfronterte jeg David etter at han dukket opp igjen etter oppdraget.

Jeg var naturligvis veldig glad for at han hadde overlevd. Han fortalte også at en av hans soldater hadde reddet han. Så han kunne ha mistet livet i det oppdraget. Han fortalte dette på en veldig livaktig måte og jeg tvilte ikke på noe av det han sa.  Men jeg fortalte også om det som hadde skjedd med pakken og at han kunne betale dette selv. Da sa han at bankkontoen hans var fryst og at han ikke hadde penger til å betale dette nå, men at han skulle betale det tilbake så fort han kom til Norge.

Jeg ble mistenksom i forhold til bankkontoen hans. Det kunne jo stemme. Men det endte uansett med at jeg betalte fordi jeg ikke ville svikte David. Han hadde skapt et bånd mellom oss gjennom alle kjærlighetsbrevene og jeg følte på en lojalitet overfor han. I tillegg til dette var jeg konstant redd for å miste han. Jeg levde i konstant frykt hele tiden på grunn av dette. Jeg sov dårlig og jeg følte at min evne til å være kritisk ble redusert, som jeg i ettertid fant ut var en av strategiene til svindlerne. Det var også noe med å gi meg lite tid til å ta en avgjørelse på hva jeg ville gjøre med pakken. De presset meg veldig og jeg fikk ikke brukt nok tid til å tenke.

 

David fortalte meg at han regnet med å være i Norge i løpet av januar og nå var det desember. Jeg valgte å tro på han og sendte pengene via western union. Jeg sendte også penger til hotellutgifter til diplomaten, som bodde på hotell i Ghana.

 

 

 

               5. DIPLOMATEN FÅR EN NY UTFORDRING MED PAKKEN

Så gikk det noen dager og jeg trodde at alt var i orden, og at diplomaten ville komme til meg i Norge, men det var det selvsagt ikke. Nå ba han om enda mere penger. Denne gangen mente han at tolldirektoratet hadde oppdaget pakken og ville at han skulle betale skatt og avgifter av den. Denne gangen ba han om svimlende 300 000 kroner. Jeg sendte en mail til diplomaten og fortalte at det var for mye penger for meg.

Jeg snakket også med David om dette. Han sa at tolldirektoratet først hadde bedt om en million, men at diplomaten hadde lyktes med å få summen ned til 300 000 kroner. Jeg sa at dette var for mye å betale for meg, men David forsikret meg om at han ville betale meg tilbake. Han ga meg også innloggingsdetaljer til bankkontoen sin for å få meg til å tro at han var god for pengene. Sjekk nedenfor:

Det var en bank som kalles for covsb.com og står for capital overseas bank. Jeg valgte å tro på at dette var en legitim bank. Det stod at han hadde ca 8,7 millioner dollar på kontoen sin de første gangene jeg sjekket. Jeg sjekket kontoen hans nå og da og en dag forsvant banken hans fra nettet. Jeg kontaktet support i banken som kunne fortelle at det hadde vært et cyber angrep og at derfor var den tatt bort fra nettet. Den kom etterhvert tilbake på nettet og da viste David’s «current balance» 0. Dette skulle vise seg å være en falsk bank da jeg sjekket det ordentlig senere. Ingen av linkene fungerte som de skulle.

David greidde å overtale meg til å hjelpe han igjen. Jeg søkte på et nytt lån og fikk innvilget 280 000 kroner. Det var alt jeg fikk. Jeg fikk informasjon fra diplomaten om hvor jeg skulle sende pengene. Det var til en dame som heter Melanie Jean Williams i USA. De sa det var en affiliate-bank til tolldirektoratet i Ghana flyplass.

 

 

             6. KONSEKVENSENE AV MINE HANDLINGER SIGER INNOVER MEG

Dette skjedde på en fredag og pengene ble ikke sendt med en gang og jeg fikk tid til å tenke over hva jeg holdt på å gjøre. Jeg fikk kjempeangst og greidde ikke å slappe av i forhold til avgjørelsen jeg hadde tatt. Så jeg logget meg inn i banken og stoppet transaksjonen og fortalte dette til David, at jeg ikke kunne gjøre dette. Da ble han veldig skuffet over meg, og fortalte at jeg hadde jo lovet å hjelpe han. Jeg følte et veldig press etter å gi etter for han igjen. Jeg følte jeg sviktet han og at jeg kom til å miste han om jeg ikke hjalp han med pengene. Så når mandagen kom sendte jeg pengene til denne Melanie Jean Williams.

I ettertid har jeg skjønt at min frykt for å miste han var større enn frykten for å bli en gjeldsslave for resten av mitt liv. Jeg har også innsett at menn som utsetter meg for det som David gjorde, ikke er gode mennesker. Hvis historien hadde vist seg å være sann, og han hadde mistet livet ville jeg ha sittet igjen med gjeld. Det er ikke kjærlighet, det er ren og skjær egoisme.

Dette at jeg valgte å sende den store summen med penger skulle vise seg å bli ganske tøft for meg i ettertid. Konsekvensene ville bli store om han ikke kom til Norge og betalte tilbake det han hadde lånt av meg. Jeg ble spesielt redd for at han skulle dø når han var på jobb også ville jeg aldri få igjen pengene. Han fortalte også at det hadde blitt farligere å være i Damaskus. Nå var det slik at det faktisk var tilfelle at dette skjedde i Damaskus på denne tiden, så jeg regner med at denne mannen jeg snakket med var oppdatert på hva som skjedde der.

Avreisen til David blir hele tiden endret og utsatt

Jeg fikk flere datoer for når han skulle reise fra Damaskus og til Norge. Han hadde sagt at han ville komme direkte til meg og starte et liv med meg. Han skulle pensjonere seg og ventet bare på beskjed fra øverste hold. Datoen ble utsatt gang på gang og jeg fikk stadig nye datoer å forholde meg til. Han fortalte at generalen ikke kunne greie seg uten han og at det var derfor han ikke fikk dra. Jeg hadde flere ganger sendt penger til hotellutgifter til diplomaten med å bruke western union. Jeg måtte selge noen møbler for å greie meg når jeg flyttet til Bærum for å dekke mine egne utgifter. Jeg begynte å føle meg veldig presset økonomisk.

I ettertid har jeg skjønt at jeg brukte alle pengene jeg hadde på dette. Jeg måtte leve nøktern og tenke over hvordan jeg brukte pengene.

Så skulle det komme enda en forespørsel om mere penger.

På denne tiden holdt jeg på å gå helt i spinn. Jeg var så redd for at han skulle dø og aldri komme til meg og samtidig så ble hans avreise forsinket gang på gang. Jeg fikk ikke sove og bet negler og det som var og levde i en konstant frykt for hans liv og for min egen økonomi. Det hadde utviklet seg til å bli et mareritt. Jeg måtte også begynne å betale på disse lånene og det ble ganske mye mer å betale hver måned.

 

 

 

                  7. DAVID BER OM PENGER FOR TREDJE GANG

Han forteller at denne gangen er det høytstående diplomater fra den amerikanske ambassaden som har fulgt med på det som skjer i Ghana. De mener at diplomaten har brukt altfor lang tid på dette oppdraget og blir kalt inn til avhør. All denne informasjonen er naturligvis et trinn i planen om å be meg om enda mere penger. Det skal virke så troverdig som mulig sånn at jeg ikke får mistanke om at noe ikke er som det skal være.

Jeg hadde gått og ventet på at pakken og diplomaten skulle komme til Norge etter at skatt og avgifter var betalt. Men da trodde jeg naturligvis feil. Noen dager etter denne informasjonen kommer mailen fra David hvor han forteller at tolldirektoratet vil ha 65 000 euro. Begrunnelsen er at David har overskredet tiden for hvor lenge en diplomat kan hyres for oppdrag og derfor måtte han betale noe han kalte for «Diplomatic Air Way Bill». Dette var penger som han ville få tilbake når pakken var sendt til Norge.

Denne gangen nekter jeg å sende han mere penger

Han fortalte at han fikk et lån fra Agricultural Develop Bank på 40 500 euro. Siden han var mannen i dette forholdet så ville han gjøre det han kunne for å betale på dette og han tryglet meg som konen i forholdet om å hjelpe han med resten av beløpet som er på 25 000 euro. Denne gangen ble jeg forbanna og fortalte oppriktig hva jeg mente om han. Det var også et veldig høyt beløp og jeg hadde heller ikke muligheter for å hjelpe han. Jeg hadde lånt alt jeg kunne og fortalte dette til han, men han ga seg ikke. Noen dager etterpå snakket vi på Skype og han fortalte at jeg kunne spørre slekt og venner om hjelp. Men der gikk grensen min. Jeg ville aldri ha bedt dem om så mange penger. Denne gangen nektet jeg å innfri hjelpen til han.

Jeg fikk også en dårlig magefølelse på det som skjedde. Blant annet så syntes jeg det var rart at han plutselig kan ta opp et lån for å betale dette. Jeg tok opp et lån på 280 000 kroner for å betale skatt og avgifter, fordi jeg trodde han ikke kunne gjøre det selv. Jeg syns også det var rart at diplomaten ikke kunne reise etter å ha mottatt penger for skatt og avgifter for pakken, fordi det gikk mange uker etter at jeg sendte de 280 000 kronene til jeg fikk forespørsel om de 25 000 euro. Det skulle ikke ta så lang tid å sende penger. Begrunnelsen til David opplevde jeg som tynn. Han fortalte at tolldirektoratet hadde bestemt seg for å la diplomaten reise med pakken, og så kom disse høytstående diplomatene fra USA og forpurret planen.

Det var det ene røde flagget etter det andre som viftet med store bokstaver i ansiktet mitt. Jeg fortalte at jeg ikke stolte på han lenger og ville slutte å ha kontakt med han. Jeg sendte også en melding om at jeg ville ha tilbake pengene mine. Dette ignorerte han mer eller mindre og fortsatte å sende kjærlighetsbrev til meg. Han mente at jeg måtte slutte å være så mistenksom og stole på han. Han fortalte også at han ikke var ute etter å ødelegge meg men å elske meg. Men det var jo det han gjorde, han ødela meg. Men grunnen til at han hele tiden sendte kjærlighetsbrev til meg var jo fordi han ønsket å fortsette kontakten med meg for å få enda mere penger ut av meg og for å opprettholde illusjonen av at han elsket meg uansett hva jeg sa eller gjorde.

 

 

 

                  8. JEG VIL AVSLUTTE KONTAKTEN MED HAN MEN GREIER DET IKKE

På dette tidspunktet var jeg klar for å avslutte kontakten med han helt. Jeg snakket også med noen få om det som skjedde med meg og de mente at jeg ble svindlet. Jeg gikk inn i en dyp depresjon og fikk angst i forhold til hvor mye lån jeg hadde. Noen mente jeg måtte gå til politiet og anmelde han. Det skulle vise seg at jeg ikke var helt klar for å gjøre det enda. Jeg var for følelsesmessig bundet til denne mannen og greidde ikke å slippe helt taket i han. I tillegg følte jeg på en sterk lojalitet overfor han. Jeg var også redd for at hvis jeg kuttet helt kontakten med han, så ville jeg ikke ha noe kontroll på han.

Jeg sa jeg ville gå til politiet og anmelde han, men da sa han bare at jeg kunne gjøre det. Han virket ikke til å ta den trusselen alvorlig. Men jeg fant ut at det viktigste for han var at vi begynte å snakkes på Skype igjen slik at han kunne be meg om enda mere penger.

Han ber om penger til flybillett for å komme til Norge

Så når han tok kontakt på Skype var jeg dypt i det igjen, fordi han forsikret meg om at han ikke var ute etter å ødelegge for meg men å elske meg. Jeg var også fortsatt ikke klar for å gi slipp på han, så da han ba om penger for å kjøpe flybillett for å komme til Norge, ble jeg mildere stemt mot han. Han fortalte at Generalen ikke ville gi slipp på han fordi det var så mye spenninger i Damaskus. Det at det var mye spenninger i Damaskus trodde jeg på. Jeg leste om det på nettet.

Kan dra på grunnlag av «urgent retirement».

Han hadde snakket med løytnanten og de fant ut at han kunne bruke noe som heter «urgent retirement» og dra hjem på grunnlag av det. Det betydde at han ville dra og la advokater ordne det i etterkant, slik at han fikk beholde pensjonen sin. Jeg behøvde jo også sårt at han kom så raskt som mulig for å betale tilbake det han hadde fått av penger av meg.

Det hørtes troverdig ut det med «urgent retirement», men jeg var redd for at han ikke ville komme til meg allikevel. Jeg var livredd for at han hadde lurt meg og at han ikke ville dukke opp på flyplassen. Dette fortalte jeg også til han, men han sa at jeg bare kunne ta det helt med ro. Han ville komme og alt ville falle på plass. Så jeg tok sjansen på å sende han penger for billetten. Han ville ha 50 000 kroner og det var jo veldig mye, syntes jeg og kranglet med han om det. Men han gav seg ikke og jeg sendte han det beløpet til en bank i Ghana etter å ha solgt bilen min for å få nok penger. Enda en gang satte jeg meg selv i en økonomisk vanskelig situasjon, men jeg håpet med hele mitt hjerte at det ville lønne seg til slutt.

David er som en slags Dr. Jekyll og Mr. Hyde

Helt siden jeg sendte han penger for første gang og til jeg avsluttet kontakten med han hadde jeg et elsk og et hat forhold til David. Jeg elsket brevene hans, men hatet at han hele tiden ba meg om penger. Han var som en slags Dr. Jekyll og Mr. Hyde type.

At jeg var villig til å utsette meg for så mye når det gjaldt han sier mye om hvor fanget jeg var i dette nettforholdet og hvor mye lojalitet jeg følte overfor han. Jeg tenkte også at det var bedre å sende han de pengene slik at han endelig kunne komme til Norge og betale tilbake de pengene han skyldte meg. Jeg var på dette tidspunktet så full av angst for min økonomi og min fremtid at jeg var desperat.

 

 

                  9. GUESS WHAT!!! DAVID KOMMER IKKE

Jeg hadde masse blandede følelser for David helt fra den første gangen jeg sendte han penger og fram til kommunikasjonen opphørte helt. Det gjorde den en uke etter at han skulle ha vært her i Norge. Han kom ikke den helgen han sa han skulle og skyldte på bruk av kjemiske våpen og spenninger i Damaskus og at han ikke kunne reise allikevel på grunn av det. Jeg var da overbevist om at han hadde lurt meg og sendte en mail om at jeg ville gå til politiet, hvilket jeg også gjorde. Så sendte han en siste melding til meg fra Skype etter den meldingen og fortalte at jeg skulle være glad for at han var i live og at han ville sende meg informasjon om når flyet ville lande i Norge.

Denne meldingen førte til at jeg faktisk trakk anmeldelsen og fikk igjen et håp om at han skulle komme, men det varte ikke så lenge.

Jeg ser endelig bevis på at han har svindlet meg

En uke etter sjekket jeg emailadressen hans på nettet og fikk bevis for at det var svindel. Jeg gråt mine bitre tårer, men hadde vært igjennom denne prosessen tidligere da jeg trodde jeg var svindlet og aksepterte ganske fort min skjebne. Jeg var knust naturligvis, men jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle bli en bitter dame, men å ta tak i situasjonen. Jeg gikk en del runder med meg selv etter denne hendelsen og reflekterte rundt alt som hadde skjedd.

Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke sjekket emailadressen hans tidligere. Da kunne jeg ha unngått å gå inn i dette. Jeg tror jeg ble forvirret av alle de vakre mailene han sendte meg. Jeg ville ikke tro at en mann som kunne skrive så vakre kjærlighetsbrev kunne svindle meg for så mange penger og utsette meg for så mye vondt. Jeg var ekstremt godtroende og har fått en skikkelig oppvekker. Jeg kommer nok aldri til å falle for noe sånt igjen. Det er jeg hundre prosent sikker på. Jeg er kurert for livet. Men jeg skjønte at jeg ble manipulert inn i dette og har stor forståelse for andre som havner i samme situasjon som meg.

Jeg er fortsatt ikke helt ferdig følelsesmessig med denne hendelsen, for det er ikke så lenge siden jeg stoppet kontakten med han. Men jeg er allerede i bearbeidelsesfasen og det betyr at jeg vil være der en periode før jeg er klar for å gi slipp på hendelsen. Jeg er innstilt på at jeg skal bli ferdig med dette og bruke det til noe positivt og hjelpe andre som er så uheldig å komme i lignende situasjoner som meg. Jeg startet nettsiden min, fordi jeg ønsket å skape noe som ville være til hjelp for andre som blir utsatt for eller/og svindlet av kjæresten sin.

Denne hendelsen har ikke gjort meg svakere, men sterkere og jeg er veldig takknemlig for at jeg greidde å heve meg over dette og gå videre i livet mitt. Jeg har ikke tenkt å la David eller hvem det når var som svindlet meg ødelegge resten av livet for meg på grunn av bitterhet over det han gjorde. Jeg vil heller la denne opplevelsen bli et grunnlag for å vokse som menneske og bli klokere av den.

 

 

                    10. DAVID KONTAKTER MEG EN UKE ETTER AT HAN ER AVSLØRT

En uke etter at jeg fant ut av dette ble jeg igjen kontaktet av David på Skype. Jeg ble overrasket over dette, for jeg var sikker på at han skjønte at jeg hadde avslørt han. Denne gangen sendte han meg kopi av flybilletten sin. Jeg lurte på hva han hadde funnet på nå og sjekket billetten. Sjekk bildet nedenfor.

Det viste seg at flybilletten var bestilt til den 15. juni og jeg avsluttet kontakten med han i slutten av april. Han hadde lovet meg at han helt sikkert skulle komme til meg mellom den 13. og 14. april, for å betale tilbake det han hadde lånt av meg.

Denne gangen skjønte jeg hva han prøvde seg på. Jeg spurte han enkelte kontrollspørsmål for å høre hva han svarte.

Jeg spurte han om årsaken til at han ikke kom før. Han sa han ville jobbe, men det var jo ikke det han hadde sagt til meg før. Han var jo i ferd med å pensjonere seg fra hæren og hadde tenkt å komme til meg på et grunnlag han kalte for «urgent retirement». I tillegg til dette hadde diplomaten flydd inn til Damaskus slik at han og David kunne ordne med papirer i forhold til gullpakken. Det var diplomaten som skulle hjelpe han ut av den militære basen.

Hvis diplomaten skulle fortsette å være i Damaskus til midt i juni måtte David ha betalt for hotellutgifter og jeg vet at han hadde brukt alt han hadde av ressurser. Så det var masse som skurret i forhold til forklaringene hans. Denne gangen var jeg ute av det. Jeg hadde ingen følelser for han lenger. Jeg visste at grunnen til at han ønsket å fortsette kontakten med meg var igjen å nå inn til meg på det følelsesmessige planet og knytte bånd mellom oss igjen. Jeg var hundre prosent sikker på at han ville ha prøvd å få enda mere penger ut av meg.

For det fantes jo aldri noen gull pakke og David var ikke stasjonert i Damaskus, Syria. Det fantes heller ingen diplomat. Kanskje David og diplomaten var samme person. Det som er sikkert er at han var i Ghana for det var dit jeg sendte alle pengene, med unntak av de på 280 000 kronene, som ble sendt til Melanie Jean Williams i USA. Jeg kan tenke meg at de pengene ble sendt videre eller kanskje ikke. Det kan tenkes at det er kriminelle organisasjoner i USA også. Jeg har tenkt over hva slags dame dette kan være, om hun er en del av organisasjonen. Det får jeg ikke noe svar på nå. Jeg venter fortsatt på svar på banken min. Det er blitt sendt reklamasjoner til bankene som fikk beløpet på 280 000 kroner og 50 000 kroner.

Jeg tror David var del av organisert kriminalitet i Ghana. Det er grunner for å tro at det ikke var David Joe Holley jeg hadde kontakt med. Det er logisk å tro at det var en afrikaner. Dette fortalte jeg til han, men han benektet selvsagt at han var noen andre enn David og han benektet også at han var i Ghana. Jeg fortalte at jeg ikke ville snakke med han mere hvis han skulle prøve å ta kontakt med meg igjen. Han har etter dette sendt meg noen få meldinger på Skype, men jeg har ikke svart han og kommer ikke til å gjøre det.

Jeg følte en veldig lettelse da jeg oppdaget svindelen hans. Jeg følte meg fri fra han og det var godt. Samtidig satt jeg igjen med masse spørsmål i forhold til det jeg hadde vært igjennom og jeg hadde mye å bearbeide av vonde følelser. Det var mye å forholde seg til i starten, men jeg valgte å se på det som en utfordring som jeg kunne vokse på.

Jeg håper du hadde nytte av å høre om min historie og jeg ønsker deg lykke til videre med livet ditt. Skulle du ha behov for å snakke med noen kan du ta kontakt med meg. Jeg har kontaktinformasjon på nettsiden min.

Med kjærlighet fra Tove