Lær om taktikkene som kjærlighetssvindlere bruker

Det er ikke lett å avsløre en svindler hvis man ikke vet hva man skal se etter. Men er du observant så kan  svindlernes ord og handlinger avsløre dem. I dette innlegget har jeg skrevet ned hvordan du kan lære deg dette.

 

Ved bruk av webcam og telefon:

Noen vil komme med unnskyldninger om hvorfor de ikke kan være på webcam med deg. De kan f.eks si, at «det er den amerikanske hæren’s policy.» Hvis de snakker med deg på telefon så vil kanskje ikke aksenten deres matche nasjonaliteten de hevder å være fra. De kan også prøve å hevde at de er av blanded rase.

 

Ved bruk av stjålne tekster

Svindlere kan bruke stjålne tekster i sine svar og emailer til deg. Gjør et søk på nettet og sjekk om noen av setningene dukker opp. Det er også typisk når russiske og ukrainiske svindlere brått dropper lengden på emailene drastisk. Det er en indikator på at de må skrive manuelt da de har kommet til slutten på scriptet de bruker.

 

Dette er et eksempel på en stjålen tekst:

«My heart accelerates at the speed of light every time I breathe I hear the rhythms of your sweet name, so melodious and charming. Every time I breathe I notice the inclination in the level of love I have for you.»

Denne teksten er stjålet fra en nettside som heter: www.poemslovers.com

og som min svindler sendte til meg.

 

Ved bruk av kjærlighetssdikt og kjærlighetserklæringer

Hvor fort bekjente de sin kjærlighet til deg? Var det etter to emailer? Tre? En uke? Startet de med å kalle deg sin kone/mann og referere sitt barn som «vår datter/sønn» (hvis de hevder å ha en). Det er for å øke båndet du har med dem og gjøre deg mere villig til å sende de penger når «nødsituasjonen» oppstår. Sønnen/datteren kan også begynne å kalle deg for mamma og pappa.

Min svindler ga seg ut for å være David Joe Holley. Han begynte å kalle meg for Mrs Tove Holley ganske fort etter at vi ble kjent med hverandre. Jeg opplevde det som romantisk, men det førte også til at jeg følte vi ble et team på en negativ måte. For han utnyttet dette til sin egen fordel.

Her er et utdrag fra en annen tekst min svindler sendte til meg:

«I Love you so much with all of my heart and surely I will never let you down but will be with you so we can do everything together since I believe there are more great and better things installed for us honey. I will always be here with you till I will meet you in Norway so I know all is going to go the best way for us Sweetheart.»

 

Ved å isolere deg og gjøre deg utmattet av trøtthet

Forteller de at du må holde din kjærlighet for deg selv? Det gjør de fordi om du snakker med andre, så kan de se med nye, friske øyne og avsløre at det er svindel og advare deg. Det er samme grunn som de kan ringe deg/tekste deg til alle tider på døgnet, for å holde deg trøtt, isolert og hindre deg fra å tenke fornuftig.

 

Ved å få så mye informasjon ut av deg som mulig

Spør de mange spørsmål om deg uten å gi noe særlig tilbake? Svindlere gjør dette for å finne ut hva slags vinkel de skal nærme seg deg fra. Hvis du er en håpløs romantiker (som meg), vil de bruke det, men hvis du snakker om å ønske barn, da er det temaet de vil konsentrere seg om for å finne dine svake sider sånn at de kan angripe deg.

 

Ved å inkludere navnet ditt mange ganger i emailene du får

Inkluderer emailene navnet ditt for mange ganger til at det føles naturlig? Noen russiske og ukrainiske svindlere bruker email programmer som kan sende ut svar automatisk, uten at de behøver å bli lest først. Disse har en valgmulighet til å plassere personens navn i emailen på enkelte punkt. De har en tendens til å overdrive, som gjør at de blir lett å se.

Et annet tegn er at emailen babler uten å noen gang svare på spørsmål du spurte i den siste emailen, eller svarer bare kort på en måte som får svaret til å føles rart og upassende i forhold til resten av teksten.

 

Ved bruk av faske id-kort og dokumenter

Hvis de har sendt deg noe slags id eller dokumenter, så se godt etter for å se om det er blitt endret på noe slags måte.

Ser bildet ut som om det er blitt endret på noe slags måte? Ser bildet ut som om det er blitt limt på ved bruk av programvare? Er det avvik i mønsteret i vannmerket? Ser noe av teksten ut til å være endret eller ser det ut som om deler er blitt kuttet ut eller kopiert over? Se om du kan se varselsignalene!

Sjekk reisedokumentet under! Det er en flybillett som ble bestilt av han som jeg trodde var min store kjærlighet, for å komme til meg i Norge. Sjekk navnet hans, David Holley. Da vil du se at navnet hans er blitt limt inn i reisedokumentet.

 

Ved å manipulere deg til å ta av klær på webcam

I noen tilfeller blir offeret spurt om å ta av seg klær på webcam eller å sende bilder som er «på kanten» til dem, spesielt hvis svindlerne påstår at de ikke kan gjøre det samme selv. Noen svindlere vil beholde bildene og bruke det til utpressing seinere hvis offeret nekter å sende mere penger eller truer dem med politi.

 

Ved å bruke deg som muldyr

Det er noen svindlere som spør ofrene om å akseptere penger inn på deres bankkonto som de sender videre til svindleren via et pengeoverføringssystem som Western Union eller Moneygram. Pengene som blir sendt vil være fra et annet svindeloffer, og når de skjønner at de er blitt svindlet, så er navnet på bankkonto- eieren det eneste de har av informasjon.

Den personen som eier bank kontoen blir kalt muldyr, og vil bli holdt ansvarlig for pengene, som noen ganger resulterer i fengselsstraff.

 

Ved å spørre deg om penger for ulike årsaker

Var det slik at du ble spurt om å sende penger for en spesiell grunn? Svindlerens mål er å separere deg fra pengene. De kan påstå at de behøver penger for en flybillett for å besøke deg, eller et lån for å dekke kostnader inntil deres egne penger er klargjort. De kan bli syke og trenge hjelp til å betale for deres behandling, eller bruke talløse ulike unnskyldninger på hvorfor de vil at du skal sende penger.

 

Ved å få et «grønt kort» og gifte seg med deg

Noen svindel tilfeller innebærer å møte personen, og til å med å gifte seg med dem. Disse er kjent som «grønt kort» svindel, og formålet er, som navnet tilsier, å få et «grønt kort» for å gi dem muligheter til å få dem og familien deres inn i landet. Det er blitt rapportert fra svindelofe, at med en gang svindleren kan være lovlig i landet, så påstår de at offeret har vært voldelig mot dem for å få en grunn til å skille seg med dem, og også få halvparten av pengene deres i et oppgjør.

 

 

Dette er viktig å huske!

  1. regel: Aldri send penger til en person du ikke har møtt ansikt til ansikt, uansett hva grunnen er, eller påstått nødssituasjon
  2. En telefonsamtale er ikke er person
  3. En webcam chat er ikke er person
  4. Å bli kalt for deres kone/mann eller deres barns mor/far gjør deg ikke til det heller

 

Noen gode råd på veien:

Stopp kontakten øyeblikkelig når du får en magefølelse på at noe er galt. Følg den følelsen, for den er riktig. 

Å fortelle dem at du vet at det er svindel lar dem få vite at de gjorde en feil et sted, og gir dem bare muligheten til å lære av deres feil som betyr at de andre de svindler ikke vil være så heldig!

Å prøve å sette dem ut kan resultere i at de spinner på en ny historie om hvordan de prøvde å svindle deg, men ble forelsket i deg mens de gjorde det. Dette kan ta svindelen i en helt ny retning ved at de innrømmer deres ekte identitet og fortsetter å svindle deg.

Det kan også lede til at de skriver til deg igjen, men denne gangen påstår de at de er fra politiet eller fra offentlige etater som sier de kan få tilbake pengene du har sendt, men de trenger penger av deg for å dekke kostnadene. Mange faller for denne type svindel og ender opp med å miste enda mere penger i håpet om å få tilbake pengene de allerede har tapt.

Hvis du ser at du har med en svindler å gjøre, ikke føl deg alene eller at du gjorde noe galt. Det er svindleren som har skylden, ikke du. Svindlere lyver. De er også gode til å lyve. De kan tilby deg Solen, alle stjernene på himmelen og Månen, og de vet at de aldri behøver å gi deg noe av det.

Snakk med andre om dette. Del historien din med venner og familie. Noen vil forstå og være der for deg. Advar andre så de ikke faller for svindlere.