Lær om Russisk og Ukrainisk Kjærlighetssvindel

Hvordan fungerer svindelen:

I utgangspunktet er det en svindel hvor en ensom fremmed mann blir kjent med en attraktiv og angivelig singel kvinne på Internett som er fra Russland, Ukraina, Belarus osv. Snart forelsker kvinnen (agnet) seg i sin Internett bekjent, og kort tid etter så begynner hun å planlegge sin reise til den rette. Penge problemer oppstår og motvillig så spør agnet herren om å hjelpe henne med penger til hennes visum og billetter. Svært ofte så forteller agnet til mannen at hun har et arbeids tilbud i hans land, og at hun vil kunne betale ut de lånte pengene til han snart.

Hvis mannen går med på dette så later kvinnen som om hun gjør alt hun kan for å få reisedokumentene på plass. Men møtet fortsetter å bli forsinket. Hun later som hun er overrasket når hun finner ut at det er ulike dyre krav som hun må overholde før hun kan fly ut av landet. Disse angivelige kravene inkluderer bevis for økonomisk uavhengighet og krav til å betale tilbake alle lån hun har i sitt navn. Og så vil hun motvillig be om økonomisk hjelp igjen.

Hvis mannen er fast bestemt på at den angivelige reisen til hun skal skje uansett hva det måtte koste, så sender han penger igjen og igjen. Hvis pengene fortsetter å komme inn, vil kvinnen fortsette å oppleve vanskeligheter. Hun vil bli robbet eller angrepet, kan bli skadet eller syk, kan plutselig bli arrestert, eller hennes leilighet kan bli oversvømt eller brent.

Svindelen vil fortsette så lenge mannen er villig til å fortsette å sende penger for å hjelpe hans «Russiske prinsesse» for å komme seg gjennom hennes uendelige mislykkede reiseforsøk. Agnet vil fortsette å holde forelskelsen han har til henne i live ved å periodisk snakke med han på telefonen eller sende han beskrivelser av hennes erotiske fantasier.

På slutten vil han bli etterlatt økonomisk utmattet og hun vil fortsette å late som om hun er bare «En Western Union Pengeoverføring» unna fra å endelig kunne møte sin elskede.

Samme svindelen fungerer på samme måte for single vestlige homofile menn. En bedårende og ensom homofil mann fra Russland vil ha hovedrollen i den samme reise historien med bare noen få endringer.

De fleste svindlere spør om penger for en eller flere av følgende:

 • Pass, visum, billetter
 • Reiseforsikring
 • Bøter for å unnlate å registrere seg offisielt for deres opphold i Moskva
 • Lommepenger, reisepenger, penger for å vise tollen, penger for å vise Ambassaden
 • Penger for å betale ned et lån eller boliglån
 • Salgskatt for hennes leilighet
 • Nødssituasjon – medisinske utgifter for kvinnen eller hennes slektninger (sykdom, bilulykke, død i familien)
 • Kausjons penger/for å betale bøter for små «utilsiktede» brudd på loven
 • Skatter som angivelig er fra tidligere pengeoverføringer
 • Penger for å erstatte stjålne midler
 • Løsepenger/økonomisk gjeld til mafiaen
 • Gaver til henne og hennes familie i ferietider
 • Luksus ting som mobil, klær osv.

Hva offeret for svindelen derimot aldri skjønner er at bak all denne forførende bildene og bak all den varme og lidenskapelige emailene skjuler det seg en kynisk, manipulerende, og genial kriminell hjerne – «en cyber tyv som stjeler hjerter og lommebøker».

Oversikt over fasene til svindelen:

Fase 1: Å finne ofrene

En svindler finner vanligvis bilder av en attraktiv jente fra 18 – 45 år (eller hvis svindleren er en attraktiv jente, så bruker hun sine egne bilder) og plasserer personlige annonser i så mange internasjonale dating kataloger som mulig.

Mange svindlere søker aktivt ut nye potensielle ofre heller enn å vente på at ofrene skal komme til dem. Ofte så bruker svindlere store online dating nettsider for å nærme seg potensielle ofre. Når det skjer, så vil profilene deres på sider som Yahoo og Match.com indikere at de er fra USA, Canada, eller Europe (det er fordi disse sidene ikke lenger aksepterer abonnenter fra Russland).

Mange ofre rapporterer at de fikk den første emailen fra en svindler «ut av det blå,» og at de aldri tilhørte noen dating nettsider. Noen ganger bruker svindlere CraigsList, Facebook, Myspace, eller andre populære nettsider for å finne potensielle ofre.

Advarsel! Hvis en dame fra Russland kontakter deg først på en stor dating nettside, eller hvis hun sender deg en email «ut av det blå», da er emailadressen din antagelig blitt spammet av en Russisk kjærlighetssvindler (irrelevant eller upassende meldinger sent på Internet til et stort nummer av mottakere).

Fase 2: “Grooming (forberede) ofrene

Etter en stund vil email fra single men fra hele verden begynne å komme i svindlernes mailboks. Svindleren svarer positivt til alle og så begynner prosessen.

Siden mange av mailene må besvares, vil svindleren vanligvis ikke ha muligheter til å svare dem alle individuelt. Derfor eksisterer et standard sett med kjærlighetssmailer, og svindleren bruker typisk forhåndsskrevne mail for å kommunisere med alle potensielle ofre. Som et resultat av å bruke forhåndsskrevne mail, har svindlere en tendens til å ignorere spørsmål som er mailet til dem, eller når de svarer på spørsmål, så svarer de bare på begynnelsen eller på slutten av hver mail.

En strategi ved bruk av transport-metoden versus en mere personlig tilnærmende strategi.

Faktisk så er det to kategorier av Russiske kjærlighetssvindlere: En «serie-svindler» eller en «personlig tilnærming» svindler. «Serie» typen er mye mere vanlig, ikke fordi det er flere av dem som jobber med dette, men fordi de nærmer seg  så mange ulike typer ofre på kort tid, slik at det ser ut som om det er mange av dem. «Serie» svindlerne er de som sjelden følger med på kommunikasjonen og har en tendens til å ignorere spørsmål og sender en kjede av forhåndsskrevne emailer til hundrevis av tiltenkte ofre. De håper at en liten prosent av deres ofre (kanskje 5 – 10 %) vil be lurt uansett.

Svindlere som bruker den «personlige tilnærmingen» er mere sjelden å møte på – men ikke nødvendigvis fordi det er mindre av dem, men fordi deres arbeid er mindre synlig. Disse svinlerne har et mye høyere kvalitet på det de gjør, følger mere med på detaljer og følger nøye med på samtaler. Som et resultat har de mye høyere respons fra deres tiltenkte ofre. Men historien og triksene er de samme som i de vanlige serie svindlerne. De spør fortsatt eller penger til reise utgifter.

I hans/hennes mail er svindleren vanligvis svært smigrende, romantisk og forførende. Svindleren forklarer til hvert potensielle offer at han/hun føler noe spesielt med han. Nesten alle svindlere forteller sine ofre at dette er første gangen hun bruker Internett for å bli kjent med en mann.

For å få fart på prosessen vil svindleren forelske seg i hver av det potensielle ofrene bokstavelig talt innenfor to eller seks uker. Noen ganger vil svindlere si ifra at deres årlige ferie (vanligvis to uker) kommer opp. Derimot, så kan varigheten av denne fasen, å forberede ofrene variere betydelig. Noen svindlere forelsker seg i offeret og spør om penger innenfor ti dager, mens andre kan kommunisere i 6 – 8 måneder før de ber om penger. Varigheten avhenger av svindlerens egen arbeids stil. Dess lengre forberedelsesfasen varer, dess høyere er sannsynligheten for at svindleren lykkes i å skaffe pengene.

Lær mere om hvordan du oppdager Russiske og Ukrainiske Kjærlighetssvindlere ved å klikke på lenken under:

Hvordan oppdage en Russisk eller Ukrainisk Kjærlighetssvindel?

Kilder:

www.russian-dating-scams.com