HISTORIEN TIL TRINE

Dette er en historie om ei dame som vil være anonym. La oss kalle henne for Trine.

Trine har lyst til å dele sin historie fordi det føles godt å fortelle. Samtidig tror hun at ved å fortelle så vil hun ha bedre muligheter for å komme seg videre i livet.

Den dagen hun avslørte mannen som svindlet henne følte hun seg både dum og naiv og ønsket ikke å fortelle om dette til noen andre. Men en dag så tok hun sjansen på å dele med en venn og nå har hun også delt med flere av sine kolleger. For henne føltes det godt og det er ingen av dem som har dømt henne.

Hennes historie startet som med mange andre som er blitt kjærlighetssvindlet på en datingside. Hun ble kjent med Michael Le Blanc på Seniordate.

Det var han som tok kontakt med henne. Etter hvert så snakket de på telefonen. Han hadde stavangerdialekt og virket som en svært hyggelig type. Han delte også generøst om seg selv og livet sitt. Moren var fransk og faren var koreansk, en salig miks av to ulike kulturer. Da han var ca 7-8 år hadde familien flyttet til Frankrike. Nå bodde han i Nice og jobbet med eiendom innen Credit Agricole. Han hadde jobbet på kontoret i Oslo siden nyttår.

Trine sjekket navnet hans hos Credit Agricole i Nice og fant ut at det stemte. Senere angret hun på at hun ikke sjekket om han jobbet for Credit Agricole i Oslo. Det skulle vise seg at han ikke hadde noe oppdrag i Oslo.

DE MØTES TIL EN KAFFEKOPP I SLUTTEN AV JULEN 2018

Men lykkelig uvitende om hvem han var, ble hun enig om å møte han til en kaffekopp. De møttes på Gran stasjon på Hadeland en kald søndag i februar. Hun ble forundret over hvor tynnkledd han var med dress og sko som var ment for andre årstider enn vinter. Han forklarte omstendighetene med at de som skulle vaske leiligheten hans hadde kommet en dag for tidlig. Derfor hadde han pakket med seg alt han hadde, og dratt avgårde for å møte henne.

Han tenkte å ta inn på et hotell, men det var da han oppdaget at bankkortet var borte. Siden Trine ikke var interessert i å betale hverken hotell eller flybillett, betalte han med de pengene han hadde for å bo hjemme hos henne til han fikk ordnet opp.

Han tok noen telefoner og snakket på fransk. Trine skjønte ikke hva han sa, men han fortalte henne at han sperret kortet. Hun fikk også vite at det ikke var mulig å få det nye bankkortet tilsendt fra Frankrike til Norge. I tillegg kunne ikke foreldrene hans hjelpe fordi de skulle være bortreist i 4 uker.

På tross av alle de utfordringene som han møtte på utviklet han og Trine et vennskap, i alle fall trodde hun på dette tidspunktet at det var det som tilfelle. Hennes datter opplevde han som veldig grei. Samtidig håpet han på at det skulle utvikle seg til noe mer mellom dem. Til og med hennes far, som ikke hadde næret noen gode følelser for hennes kjærester siden hun møtte sin eks for 30 år siden, syntes han var en veldig kjekk kar, blid og hyggelig.

VINTERFERIEN NÆRMER SEG

Siden det nærmet seg vinterferie kom han med forslag om at de kunne reise til Nice slik at han kunne hente ut kortet sitt og samtidig ha noen feriedager. Men det var ett problem, han hadde to avtaler han skulle ha fullført i Oslo; to leiligheter han hadde leid for Credit Agricole, og han skulle hatt 30 000 for å betale depositum. Normalt hadde hun ikke hatt penger, men hun hadde lånt 250 000 og hadde ett kredittkort på 50 000 (regnet ikke med å få lån)for å ha en buffer pga flytting og innbytte av leasing-bil. Hun skulle da få igjen disse pengene med en gang de kom til huset hans i Nice.

TRINE MISTER KONTROLLEN PÅ KORTET SITT

Da han skulle ta ut penger i minibanken var hun med, han hadde da klart å få overtalt henne til at han skulle ordne uttaket. Hun regnet da med å få kortet tilbake, men han la det i sin egen lommebok og sa han kunne ha det til å betale bensin på turen. Da slapp han å låne kortet fra henne hele tiden og hun kunne bare slappe av, hun skulle få alt tilbake når de kom frem.

Trine var egentlig veldig skeptisk og forsiktig med kort og penger, men Michael klarte på en eller annen måte å overbevise henne om at han var til å stole på og hun skulle jo være med til Frankrike. Men de reiste ikke til huset hans, men en firmaleilighet, (leiligheten var ingen firma-leilighet, men ble eid av et par fra Oslo, som Trine i ettertid fant igjen på Finn.no).

Han forklarte at de ikke kunne dra hjem til han, fordi nøklene var hos hans foreldre i Paris og de var bortreist, men han skulle selvfølgelig gjøre opp for seg. Han skulle jo tross alt flytte til Norge.

MICHAEL SHOPPER SOM EN GAL MED TRINE’S KORT

Mens de var i Nice, var han veldig opptatt av å shoppe klær for kaldere tider og løpe rundt i minibanker. Han måtte ta ut nok slik at han kunne få gjort ferdig noen avtaler han hadde gjort for Credit A. Han førte nøye regnskap for å hele tiden ha oversikt som han sa over hvor mye han skyldte henne.

I løpet av dagene vi var i Nice ble hun lei av oppførselen hans og ville reise med fly til Norge, men det fikk hun ikke lov til. Hun tenkte på å få fatt i kortene sine og stikke av på natta, men hun våget ikke. Han understreket hele tiden at han våknet av hver minste lyd og lommeboken hadde han på nattbordet. I løpet av disse dagene i Nice begynte han å mase om et lån til, han trengte mere penger for å avslutte avtaler.

Sjefen var heller ikke fornøyd med at han hadde tatt seg fri en uke for å være sammen med henne. Hun våget ikke å gjøre noe annet enn det han sa; han ble sur og gretten hvis ikke alt gikk slik han hadde planlagt. Hennes håp var at hun skulle få avslag og det gikk uvanlig lang tid før det skjedde noe med lånet. Siden dagene gikk, ble han irritert og maste om at hun måtte ringe og få et ordentlig svar. Og de sa hele tiden at pengene ville være på konto innen ett par dager.

De planla å dra tilbake til Norge. Hun skulle egentlig reise hjem med fly alene, han skulle komme etter i bilen de hadde leid av Avis, men plutselig ombestemte han seg og skulle bli med tilbake. Han var vel redd for at hun skulle sperre kortene, noe hun også hadde gjort hvis hun hadde reist hjem alene. Hun likte ikke hvordan han oppførte seg mot henne da de var i Nice.

MICHAEL LEGGER PRESS PÅ TRINE


Tilbake i Norge begynte han igjen å mase om penger siden de andre 150 000 aldri dukket opp på konto, og denne gangen var det et tilleggslån på 150 000. Hun håpet på avslag, men fikk lån og til hans store glede kom de andre 150 000 inn på konto samtidig. Han fikk det da travelt med å reise, sjefen hadde jo da vært veldig misfornøyd med at han ikke hadde fått gjort ferdig noen avtaler han hadde gjort på Vestlandet, og han kunne ikke risikere jobben sin.


I løpet av de 10 dagene han var i Norge hadde han da også tatt kontakt med en familie på Raufoss om å leie huset deres til 15 000 i husleie, og de trodde han var seriøs uten å ha møtt han. I ettertid har også Trine oppdaget at meldingen han sendte på Finn.no var skrevet under «Med vennlig hilsen Trine». Hun hadde aldri kommet til å leie seg ett hus til 15 000 uten noe inkludert; som barnehagelærer hadde hun ikke råd til det.

Han sendte også henne og datteren for å se på huset. Det var godt nok for han hvis de godkjente huset. Han var også veldig på at de skulle bli med å flytte dit, han kom uansett til å reise mye i jobben, og hennes datter ville jo gjerne bo mere sentralt, og det var plass i massevis. Men han kom ikke den dagen han hadde avtalt for å undertegne kontrakt, og ikke neste heller og det var alltid en unnskyldning og lovnad om nytt møte. Han brukte dette med å leie hus som et bevis for at han skulle komme tilbake til Norge, at han var seriøs, men han kom aldri tilbake.

TRINE HAR TENKT MYE PÅ DET SOM SKJEDDE I ETTERTID

Hun skulle ønsket at hun hadde sperret kortet tidligere, men hun ble veldig manipulert av Michael. I tillegg var hun redd for hva som ville skje om hun ikke gjorde som han sa. Hun ble redd for seg selv og datteren. Han visste hvor de bodde, og planla å bosette seg bare 20 minutter unna dem. Redselen for hva han kunne finne på å gjøre mot dem, ble så stor, at hun ble helt nummen inni seg. Han hadde vist mange ganger at han ble veldig fort irritert, bl.a ble hvis hun ble irritert og mistenksom overfor han så truet han med å reise hjem til Nice og aldri komme tilbake. Så derfor var det lettere for henne å bare føye han. Hun fryktet også at han skulle forlate Norge og ikke komme tilbake igjen. Da ville hun aldri ha fått tilbake pengene sine.

Siste gangen hun snakket med han var den 4 juni 2019. Da la han på fordi han skjønte at han var blitt avslørt.

FLERE PROBLEMER DUKKER OPP I ETTERKANT

Den 9 juni var det konfirmasjon for hennes yngste datter. Denne dagen skulle være til glede for familien, men kunne ha endt dårlig. Michael hadde gjentagende ganger lovet å ordne med catering, som var en løgn. Men takket være en veldig snill dame som leverer mat og gode venner ble konfirmasjonsdagen reddet.


Michael lurte også hennes datter på 22 år og hennes kjæreste til å betale 40 000 i depositum på en leilighet som ikke eksisterte. De slet og sliter fremdeles med å finne leilighet i Danmark for å studere og han hadde da vært så snill og finne en leilighet som Credit Agricole hadde. Det virket for godt til å være sant og det var dessverre det.


Trine har også, etter at hun trodde hun var ferdig med denne mannen, blitt kontaktet av en dame som sa hun jobbet i Økokrim. Det var ikke tilfelle. Den samme damen sendte henne også en truende sms om en leilighet hun skal ha leid i Nice og ikke betalt for og de som eide leiligheten skulle da anmelde henne. 


En dag mottok hun et rekommandert brev; det inneholdt en kontrakt på at hun hadde leid denne leiligheten for ett år, 13 400 i mnd. Det var ikke hennes underskrift og heller ikke hennes telefonnummer. Hun har funnet igjen leiligheten på Finn.no. Damen som eier den, er norsk. Derimot var kontrakten på fransk og telefonnummeret i annonsen var ikke i bruk. Hun har levert kontrakten til politiet. 


Hennes svindler er nå anmeldt for grovt bedrageri. AVIS har anmeldt han for å ha stjålet leiebilen som stod i hennes navn, og han bruker Finn.no til å svindle andre.

I dag har Trine greidd å legge svindelen bak seg, men hun sliter med å få tillit til menn. Som følge av svindelen har hun også opplevd økonomiske utfordringer.

Jeg vil ønske at hun i fremtiden igjen vil åpne opp for kjærligheten. Lykke til, Trine.