Fredag den 13. juli – Jeg føler meg happy

Det er 3 måneder siden jeg forstod at jeg hadde blitt svindlet. Noen sier det tar mange år å bearbeide kjærlighetssorg. Jeg forelsket meg i David, men han var jo egentlig bare en fiktiv mann. Han eksisterte ikke, og derfor ble det enklere for meg å gi slipp på at det kunne blitt noe med han.

Men jeg har følt på sorg i forhold til å møte noen som jeg trodde skulle bli min soul mate. Jeg trodde jeg ville få den beste opplevelsen jeg noen gang hadde hatt. Så viste det seg at det ble det motsatte, den aller verste opplevelsen jeg noen gang hadde hatt.

Jeg var så dypt nede som jeg kunne komme, så det var egentlig bare en vei og det var oppover. For meg var det slik. Jeg vet at for andre så ender livet for det blir for tungt å leve med det som er.

Selv om hele historien endte i tårer, så har ikke det vært slutten på håp og drømmer for meg. Tvert imot har det forsterket seg. Jeg føler meg sterkere enn noen gang. Denne historien har fått meg til å forstå meg selv på et dypere plan, og i dag er jeg trygg på meg selv og står som en påle. Jeg har jobbet beinhardt med meg selv på det indre plan, for det er der endringer skjer. Jeg visste at det var det jeg måtte gjøre for å få de endringene jeg ønsker i livet mitt.

Jeg fant blant ut at ytre faktorer ikke betydde så mye for meg som jeg trodde. Det var da jeg ble personlig konkurs etter å ha tatt opp lån jeg ikke hadde råd til å ha, at jeg måtte begynne helt på scratch igjen, på en måte i den gale enden. Det er vel vanlig å starte med to tomme hender og så kjøper man seg hus og biler og kanskje en hytte eller bobil etter hvert. Jeg har aldri vært der.

Jeg har aldri hatt hus eller hytte. Det eneste jeg har hatt er biler og ting, masse ting som jeg har flyttet mye på i årenes løp fra den ene leiligheten til den andre. Jeg har vært rotløs, og pengeløs, men alltid klart meg på et vis.

En dag ønsket jeg meg mer, men det var da jeg gikk på en smell. Jeg trodde også at jeg ikke ville greie å få det til selv, at jeg ikke hadde ressurser nok til å få meg et eget hus eller leilighet, derfor ble det til at jeg trodde mere på andre enn mine egne evner. Derfor møtte jeg på David, min svindler.

Han ville gi meg gull og grønne skoger, et hus og hjem og kjærlighet, sa han, men løy. Det er over nå, jeg er veldig lettet for at jeg er ute av dette, og jeg er veldig stolt av meg selv, for jeg har fått tillit til min egen evne til å overleve, til å gjøre noe bra for meg selv.

Det behøver ikke å være stort og grandiost, det kan være lite men hyggelig og varmt. Jeg behøver ikke gull, for jeg har alt jeg trenger. Jeg er blitt mere bevisst på relasjoner enn på hva jeg ønsker meg av ytre ting. Det betyr at jeg er mere opptatt av de menneskene jeg har rundt meg til daglig, at de relasjonene er gode og nære og meningsfulle, for jeg tror det er det som gjør at livet blir bra for meg.

Hvis jeg skulle ende opp med mitt eget hus eller leilighet så ville det bli sett på som en bonus. Men aller mest har jeg lyst til å forelske meg og finne min soul mate. Det har jeg troen på, at kjærlighet er for dem som åpner seg og tør å være sårbar og samtidig har føttene godt plantet i jorda.

Namaste

P.S. Takk for livet!