10. mai – Jeg elsker livet mitt

Det er bare en uke igjen til 17. mai, og flere steder i Norge har det snødd. Hos meg er det ikke mye snø, men masse regn, som styrter ned fra himmelen, så regndråpene spretter opp fra asfalten for så å lande på bakken og danne en felles gruppe med dråper. Jeg elsker spesielt å ligge i sengen min på kvelden før jeg sovner og høre regndråpene lage musikk på taket.

Men akkurat nå sitter jeg i sofaen og skriver fornøyd på datamaskinen min. For et år tilbake var jeg akkurat kommet ut av svindelen, og hadde begynt med nettsiden min. Det var en grusom tid og jeg visste ikke på det tidspunktet at jeg skulle evne å endre på hele min tilværelse som skulle føre til et liv med bedre livskvalitet.

Siden da har jeg vært gjennom mange tunge stunder både i forhold til sorg og min endrede økonomiske situasjon. Nå er det 2,5 måned siden jeg skrev sist om hvordan jeg hadde det. Tiden har gått fort og mye har skjedd siden sist, spesielt på det indre planet, men også på det ytre.

I dag føler jeg en ro og en indre balanse som er helt uvanlig for meg. Livet mitt har vært en berg og en dalbane fra jeg ble født, men i dag så føler jeg ikke noe av dette. Alt dette er lagt bak meg og forhåpentligvis vil det fortsette å være det.

Når ting går bra så blir jeg veldig glad og føler en god tilfredsstillelse inni meg, som da jeg fikk vite at jeg får arbeidstrening på et arbeidssted hvor man hjelper mennesker som sliter med livene sine. Jeg føler jeg kan gjøre en god jobb der, og vil trives som arbeidstager. Et år etter svindelen så har jeg fått kontakt med en del av meg som ikke var så tydelig i meg før.

Jeg har lyst til å ta mere samfunnsansvar og føler jeg kan gjøre noe godt for andre med min livserfaring. Jeg håper også at de som ringer inn til meg og forteller sin kjærlighetssvindelhistorie føler at de får noe utbytte av det. Samtidig føler jeg for å gjøre enda mere for flere, og er ikke i tvil om at jeg vil vokse på det som både fagperson og personlig.

Det er noe i meg som setter pris på alle stegene jeg tar fremover. Som med kontakttelefonen, som jo bare er en arbeidstrening, men allikevel så betyr det noe viktig for meg. Jeg har mål jeg vil nå, men for å komme dit jeg vil, så er det viktig å ta flere steg. Ikke minst er det viktig å sette pris på hele prosessen.

For jeg tror at livet ikke er ment til å være bare hardt arbeid og slit fra den dagen vi blir født. Det er noen som blir født inn i en mere priviligert familie og får mye servert på et sølvfat, men det betyr ikke at også de må finne ut av hva som virkelig betyr noe i deres liv. Den holdningen jeg har hatt kommer fra min foreldregenerasjon, og lenger bak i tid, men tidene forandrer seg og det må vi også.

Jeg tror det er mulig å nyte prosessen ved å leve her på jorda, selv om vi også har våre utfordringer, men det krever mye selvbevissthet, og kjærlighet til en selv. Jeg er faktisk helt overbevist om at grunnen til at vi er her, er fordi vi skal vokse som mennesker, lære av hverandre, bruke våre potensialer og ressurser på alle måter og nyte hele prosessen.

I dag vil jeg rette en takk til alle som har vært og er en del av mitt liv. Jeg har satt pris på møtet og vennskapet, og jeg håper vi kan fortsette å gjøre noe godt for hverandre.

Motto: Kjærligheten slår alt

I kjærlighet fra Tove