Om å være mere synlig

Når man blir svindlet er det siste man ønsker å trekke til seg oppmerksomhet. Mange ønsker å gå i ett med tapetet og være i fred. Jeg har valgt å være synlig siden jeg gikk ut med historien min, men jeg merker at det å være mere synlig med tanke på hvem jeg er som privatperson, kan være utfordrende på flere måter.

Jeg merker at når jeg ønsker å vise mere av meg selv, så kommer frykten frem i meg. Den viser seg i spenninger og nervøsitet i hele kroppen, og jeg får lyst til å krype tilbake til hulen jeg kom fra. Det var kanskje en spøk det med hulen, men det var en tid da jeg følte at jeg oppholdt meg mye i denne mørke hulen uten farger, og tegn på liv.

Jeg var også veldig streng mot meg selv, og kritiserte meg for alt. Det var den tiden jeg prøvde å være perfekt, men heldigvis så ble det ganske så mislykket. Nå går jeg mere for å være meg selv akkurat som jeg er. Det er mye mere avslappende og tilfredsstillende.

Jeg har lagt fra meg alle tanker om å tilfredsstille andres forventninger, iallefall nesten alle tanker da, det er fremdeles litt å gå på. Men jeg føler jeg greier det ganske ofte, og jeg elsker å være en person som gjør hva jeg selv vil uten å være for påvirket av hva andre tenker om meg. Det er her klær kommer inn i bildet.

Dette er noe jeg har tenkt mye på i mange måneder nå, altså hvordan jeg kler meg. Noen ganger tar jeg meg selv i å bruke lang tid på finne klær jeg skal ha på meg når jeg går ut døra. Jeg bruker tid til dette kvelden før jeg skal på jobb. Da behøver jeg ikke å tenke så mye på det når jeg står opp om morgenen. Ikke bare er jeg trøtt og bruker god tid til å våkne, men jeg er også litt for opptatt av hva jeg skal ha på meg.

Jeg syns det skal passe med farger. Så har jeg fått høre at det ikke er så viktig lenger om det passer så godt til hverandre. Man setter ihop farger man selv vil ha, og lar det stå til. Dette har vært vanskelig for meg. Jeg har sett på det som en dørterskel jeg må trå over, og den har vært høy for meg.

Men i det siste har jeg begynt å bli litt mere modig på farger jeg også. Et eksempel var da jeg kledde meg i oransje fra sjal på hodet, til genser og bukse, til sko på føttene. I tillegg hadde jeg en strikkejakke som var mørkeblå og hadde hvite prikker, og en lyseblå veske. Jeg så sikkert ut som en skikkelig barnehagelærer da jeg gikk ut (jeg tror ikke alle barnehagelærere kler seg slik) Men det var morsomt, og jeg hadde glede av det.

For jeg blir nemlig glad av farger. I dag kledde jeg meg i et mørkebrunt skjørt med hvite prikker, og en hvit topp med en beige strikkejakke over. I tillegg hadde jeg et mørkerødt sjal, som fanger blikket veldig. Jeg følte meg modig på grunn av det røde sjalet. Jeg stakk meg skikkelig ut, og det var det som var meningen.

Det er en plan med dette. Det er det alltid med meg, og det er ikke noe å gjøre ved. Sånn er det bare, og den går ut på å bli mere synlig. Jeg brenner faktisk etter å være mere synlig nå. Jeg vil ikke skjule meg bak mørke farger, når jeg brenner etter å være mere fargerik. Så jeg eksperimenterer for tiden, og har tenkt å fortsette med det.

Og jeg håper at du kan være med meg på dette. Ikke bare føles det godt å eksperimentere med klær og farger, men selvbildet mitt blir også påvirket av dette. Jeg føler meg mere vakker, og den skjønnheten føles fra innsiden og ut. Det er en god og varm følelse, som gjør at jeg føler meg verdifull, fordi jeg ivaretar mitt behov for å bli mere synlig.

La oss bli mere synlige sammen. La oss vise oss i vår vakreste prakt fra innsiden og ut. La oss glemme det som var, at noen brukte oss, og så ta vare på oss selv gjennom å gi oss selv glede gjennom farger. Dette er en oppfordring til både kvinner og menn!

Hva tenker du om det? Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet eller ta kontakt med meg via kontaktskjemaet på nettsiden.

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

2 Responses

 1. Marit sier:

  Jeg prøver også å bli fargerik, men føler så veldig på dette å stikke seg ut! Jeg jobber veldig med å utfordre meg selv og håper jeg sakte men sikkert blir tøffere.
  Har begynt med å kjøpt noen plagg fra Gudrun Sjøden – de er iallfall fargerike!

  • Tove Løken sier:

   Hei, Marit

   Jeg syns at den måten du jobber med å utfordre deg selv på gir mening. Ta det steg for steg sånn at du kan implementere den nye måten å være på sakte, sånn at den delen av deg som syns det er vanskelig å stikke seg ut får en mulighet til å endre seg. Det er en del av meg som blir veldig urolig og utrygg når jeg kler meg mere fargerikt og blir mere synlig, men jeg har en god dialog med den delen og gir den mye støtte og oppmuntring. Da fungerer det. Du vil naturligvis føle på mye uro, nervøsitet og utrygghet i starten, men hvis du fortsetter med å utfordre deg selv så vil det bli mer og mer naturlig for deg å gjøre det. Det blir en integrert del av det.

   Takk for tipset med Gudrun Sjøden forresten. Jeg har sett på nettsiden hennes, og liker at plaggene er økologiske. Jeg opplever dem også som solide og vakre plagg.

   Lykke til videre med å utfordre deg selv og gå ut av komfortsonen din. Dette klarer du veldig bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.