Hvordan kan du bli fri fra fortida?

Det er en onsdag i juli 2019, og den fineste sommerdagen så langt. Varmen har vart hele dagen fra morgen til kveld, og jeg sitter og skriver på min datamaskin i den lille sofaen i den lille hybel’n. Faktisk sitter jeg i bare undertøyet fordi jeg svetter litt av varmen. Det er ingen som ser meg her, bare katta til åttiåringen jeg leier hos, som blir kalt for Pus.

For ei uke tilbake fikk jeg en mail fra ei dame jeg ble kjent med gjennom min nettside. Hun føler fortsatt på bitterhet mot svindleren, og kan kjenne på sinne mot hva han gjorde mot henne. Spesielt når hun tenker på hva pengene kunne ha gått til. Jeg kaller det for å sitte fast i fortida.

Jeg syns dette er så viktig, at jeg kommer til å fortsette å skrive om dette temaet nå fremover. Jeg vet at når man evner å akseptere at man har mistet mye penger, som kunne ha gått til så mye annet, og gitt slipp på kjærlighetssorgen, kan livet bli så mye bedre.

Jeg vet, for jeg har tilgitt meg selv og også svindleren, nettopp fordi jeg ikke vil bruke tid på å være bitter. Det er så utrolig ødeleggende, og gjør livet så trist og uoverkommelig. Det er ikke noe jeg ønsker for resten av mitt liv. Det samme ønsker jeg for dere, at dere kan gi slipp og gå videre.

Generøsitet skal også gjelde deg

Jeg syns dere fortjener bedre, slik som alle dere som fortsatt sitter fast i sinne og hat mot personen som bedro dere. Jeg har snakket med mange av dere siden jeg opprettet denne siden. Jeg vet at dere er generøse mennesker, og gode på å by på dere sjøl.

Men jeg sier det rett ut. Dere er desverre svært dårlige på å være generøse mot dere selv. Derfor skriver jeg dette innlegget nå for å minne dere på at dere må begynne med å fokusere mere på hva som er bra for dere. Og da må dere starte med å legge svindel hendelsen bak dere. For så lenge dere er for opptatt av det som skjedde, vil dere aldri finne ut av hva som kan få dere ut av det.

Det er håp, og håpet er ikke bare i et hengende snøre, men det ligger rett foran øynene deres for den som vil se. Håpet ligger ikke i frykten for fremtiden, men i landet hvor tilgivelse er lov og skam og skyld ikke finnes. Visste du at du ikke behøver å føle på skam og skyld? Jeg sier det nå. Du har lov til å være glad og til og med lykkelig, selv om du en gang lot deg svindle. Du har rett på å føle deg happy.

Gi slipp på klubba du har i hånda!

Det er ingen som har rett til å dømme deg, men allikevel vet jeg at du er den som har den største klubba og som bruker den med hard og brutal hånd. Blir du redd ved tanken på å gi slipp? For det kan være ganske skummelt å tilgi deg selv. Tror du at du ikke fortjener det? Tror du at du er dømt til å havne i helvete?

Jeg har ingen tro på helvete, kun det helvete jeg lager for meg sjøl. Det finnes heller ikke noe helvete for dem som ikke tror på det. Men det finnes heller ikke noe lykke for den som ikke tror at man kan føle det sånn. Fordi man sitter fast i noe, i fortida, fordi man ble såret en gang, og vil ikke ut av det.

Hva hvis jeg sier at du kan komme deg ut av det? For det kan du. Det er et valg du enten gjør eller ikke gjør. Når du sitter fast har du også gjort et valg, om å sitte fast. Du kan også gjøre et valg om å komme deg videre. Og hvorfor ikke? Hvorfor vil du gi svindleren så mye oppmerksomhet? Fortjener han det? Nei, han gjør ikke det.

Du er mye sterkere enn du tror. Jeg fant selv ut at jeg har så mye kraft og styrke i meg, at jeg lever et godt liv i dag, selv om de økonomiske utfordringene ikke er borte. Det er mulig å leve med dem. Jeg kan, jeg vil og jeg får det til. Det samme kan du!

Jeg syns du fortjener bare det beste, og det er noe du kan gi deg selv. Hvorfor ikke begynne i dag? I dag er en god dag til å starte på nytt. Jeg har mange gode tips for hvordan du gjør det. Jeg legger ved linker til noen av innleggene mine, så kan du finne ut om det er noe som passer for deg.

Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet under. Jeg vil gjerne høre om dine erfaringer.

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.