Forelsket i en poet eller en svindler?

Dette innlegget er spesielt for deg som har fått kontakt med en person over nettet, kanskje på en dating nettside, og som kan føle på noen røde flagg i forhold til den du har kontakt med, men du vet ikke helt sikkert hvorfor du føler det slik. Det er også til deg som er blitt utsatt for svindel eller blitt svindlet, og som gjerne vil lære mere om hvorfor du falt så ettertrykkelig.

I den anledning vil jeg trekke frem en metode som kjærlighetssvindlere bruker for å få deg på kroken, nemlig kjærlighetstekster, kjærlighetsytringer, og kjærlighetspoesi. Jeg er sikker på at det finnes mange der ute som evner å skrive noe romantisk til en person de liker. Men når disse kjærlighetsytringene kommer som perler på en snor, og de kommer ganske raskt etter at du har fått kontakt med noen, da er det mest trolig ugler i mosen.

Hvis du har lett for å bli imponert av menn og kvinner som gjør kur på deg ved å kommunisere som om de har fløyel i munnen, på en måte som gjør at du føler du blir tatt til nye kjærlighetshøyder; da vil jeg anbefale sterkt at du leser videre.

For selv om det kan se ut som om du har kontakt med en kjærlig poet behøver det ikke å være tilfelle. Det kan være du er på vei inn i en felle, en kjærlighetsfelle, som organiserte svindlere finner for godt å bruke på intetanende og kjærlighetshungrige personer.

Selv om du kanskje føler at dette ikke kan gjelde deg, fordi du er opp over ørene forelsket i denne personen, og har egentlig ikke lyst til å sjekke de røde flaggene, så bær med meg. Jeg mener det kan lønne seg for deg å følge meg videre.

Mange av dem som har dette som sitt daglige virke, er dyktige og profesjonelle, og vet hvordan de skal gå frem for å lykkes å svindle penger fra andre personer. De som har gjort dette til en industri bruker manus når de kommuniserer med ofrene sine. For å kunne være i stand til å målrette mange ofre på en gang, kopierer de tekster de finner fra ulike kilder, og bruker de når det passer i kommunikasjonen med ofrene sine.

De vet at ved å bombardere sine ofre med kjærlighets ytringer, vil mange like den kjærlige oppmerksomheten de får og falle for svindleren.

Jeg vil gi deg flere eksempler på hvor de finner poetiske, romantiske og kjærlige tekster.

Jeg vil nevne et konkret eksempel hvor to menn, som heter Ife Ojo (L) 31 år fra Nigeria, og Olusegun Agbaje 43 år fra UK, svindlet en rik forretningskvinne for 1,6 millioner pund. Dette skjedde i slutten av november 2015. Kvinnen kommer fra Hillingdon, nordvest i London, og var 40 år på det tidspunktet hun ble narret av disse mennene.

De ga seg ut for å være en mann som kalte seg for Christian Anderson, som påstod han var en olje ingeniør som jobbet i Afrika. Han fortalte ganske raskt i forholdet at han var forelsket i henne og begynte å legge planer for deres liv sammen.

The Game: Penetrating the Society of Pick Up Artists

Da disse mennene ble arrestert fant politiet en bok hos dem som heter: The Game: Penetrating the Society of Pick Up Artists.

Dette er en bok som er skrevet av Neil Strauss og publisert i 2005, og som handler om hvordan menn kan forføre kvinner med suksess. Forfatteren gir leseren flere tips og råd til hvordan man sjekker opp kvinner og inkluderer kapittel som; Select a Target (Velg et mål); Disarm the Obstacles (Avvæpne hindringene); Create An Emotional Connection and Blast Last Minute Resistance (Opprett en følelsmessig forbindelse og overvinn motstanden).

Denne boken ble en best-selger og ble vist som en serie på TV; The Pick Up Artist.

Jeg har ikke lest denne boken, eller sett serien, men etter kapitlene i boken å dømme, så syns jeg dette virker ganske mekanisk. Jeg legger ved et bilde av boken. Det er ganske klart at mennene brukte denne boken som en manual for hvordan de skulle forføre kvinner, men de lyktes ikke helt siden de ble arrestert av politiet. Nedenfor er coveret på boken.

For You, My Soul Mate

Politiet fant også en annen bok hos svindlerne. Den heter «For You, My soul Mate»; Loving messages to Share With a Very Special Person skrevet av forfatteren Douglas Pagels. Han har forfattet mange poesibøker, og jeg blir ikke overrasket hvis det er flere svindlere som bruker bøkene og tekstene hans som manualer for å forføre kvinner for så å svindle penger fra dem. Nedenfor er coveret på boken.

Through the Bridges of Life

«My heart accelerates at the speed of light every time I breathe I hear the rhythms of your sweet name, so melodious and charming. Every time I breathe I notice the inclination in the level of love I have for you. Maybe it’s because I keep you in the most integral part of my heart. Sometimes I try to stop loving you but I realize, I can’t stop breathing, because even if I do, my brain will never cease in passing the impulse of you to my soul because my love for you is burning out control. I love you more than any words can say and forever you are my soul mate.»

Dette er et eksempel fra en tekst jeg fikk fra han som svindlet meg. Da jeg sjekket denne teksten fant jeg den i boken: «Through The Bridges of Life» skrevet av Jerry Fitzgerald. Nedenfor er et bilde av coveret.

Når jeg sjekket andre tekster han hadde skrevet til meg, fant jeg ut at flere tekster var skrevet av en forfatter som heter Marisa Donelly.

Jeg vil ta med noen av hennes quotes her for å vise deg.

Alle disse tekstene jeg viser deg her er veldig typiske eksempler på hva kjærlighetssvindlere opererer med i sin kommunikasjon med sine ofre. De er vakre, ikke sant? Det er svært leit og trist at de misbruker disse nydelige tekstene for å utnytte andres sårbarhet og lengsel etter kjærlighet.

Jeg håper jeg har greidd å overbevise deg som har kontakt med en mann (det kan også være en kvinne), til å være oppmerksom på faresignalene. Spesielt hvis du får veldig mange kjærlighetsytringer ganske tidlig i forholdet og personen deklamerer sin kjærlighet til deg og begynner å legge planer for å flytte sammen.

Det er ikke naturlig, at noen du aldri har sett, elsker deg og vil flytte sammen med deg etter en uke. Og er det mange kjærlighetsdikt og poetiske ytringer jevnt over hele tiden i kommunikasjonen med deg, så tenk over om det er realistisk at noen skriver på denne måten.

Jeg vil ønske deg lykke til videre i søket etter kjærligheten, som du fortjener å finne. Vær dog oppmerksom på hvem du har kontakt med og følg magefølelsen. Den vil guide deg i riktig retning.

Hva tenker du om dette? Har du hatt noen dårlige opplevelser når du har datet så skriv gjerne noen ord om det i kommentarfeltet under. Jeg vil gjerne høre fra deg.

Her er tips til hvordan du kan avsløre falske bilder, profiler og tekster når du er ute på dater’n:

Kilder:

https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/12021345/Scammers-use-art-of-seduction-book-to-con-woman-out-of-1.6-million.html

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

2 Responses

  1. Blir kommentaren publisert?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.