For meg var det virkelig

For noen dager siden så jeg på et program med Dr. Phil på TV’en. For dere som ikke vet hvem det er eller vet hva det handler om, så er det kort fortalt et talkshow hvor Dr. Phil er programleder. Han er utdannet psykolog og hjelper personer og familier som sliter på ulike måter i hverdagen foran et hundretalls publikum i salen.

Denne gangen hadde han besøk av en amerikansk mann og moren hans. Mannen hadde forelsket seg i ei vakker dame med langt, brunt hår og nydelige øyne, som han hadde sendt masse penger til. Han var helt sikker på at damen han hadde forelsket seg i hadde problemer og behøvde hjelp av han.

Han hadde til og med lånt penger av moren si for å hjelpe denne damen. Pengene skulle gå til reise, sånn at hun skulle være i stand til å komme til han, men hun lyktes aldri med det. Det var en typisk historie om kjærlighetssvindel.

Dr. Phil fremla det ene beviset etter det andre for å overbevise denne mannen at han var blitt svindlet. Han har kontakter og fikk noen til å reise til det landet hun bodde i, og søkte opp adressen til denne damen. Det samme gjorde de med arbeidsplassen hennes. De fant ut at hverken adressen eller arbeidsstedet fantes. Det var altså en fiktiv adresse og jobben hun påstå hun hadde, eksisterte ikke.

Dr. Phil overrasker mannen

På slutten av programmet fikk vi vite av Dr. Phil, at de har lykkes å få tak i denne damen som mannen forelsket seg i, og at hun var villig til å komme til showet. Jeg la merke til hvordan mannen krympet seg i stolen da han fikk vite det. Han sa, at han håpet hun hadde 200 000 dollar, som var pengene han hadde mistet.

Spenningen i salen var til å ta og føle på før hun endelig dukket opp på baksiden av scenen. Det var en vakker kvinne med langt brunt hår, og prikk lik den damen som mannen hadde forelsket seg i. Hun gikk rolig frem mot scenen og satte seg rett overfor mannen som nå holdt en hånd opp mot ansiktet sitt. Det kunne virke som om han ville beskytte seg mot noe, eller kanskje han ikke ville at den vakre damen skulle se på han.

Dr. Phil introduserte den vakre damen, som jeg er sikker på mannen kunne kjenne igjen fra bildet han hadde fått, oppga hun et helt annet navn enn det han hadde fått oppgitt fra sin «nettkjæreste». Hun bodde også et helt annet sted enn henne. Selv om det så ut til å være henne han hadde forelsket seg i så var det allikevel ikke henne.

Hun kunne fortelle at hennes identitet var stjålet av den damen som mannen hadde forelsket seg i. Hun var også et offer akkurat som mannen. Hun var villig til å komme til showet, fordi hun ville at den mannen som satt overfor henne, og som knapt våget å se henne inn i øynene, skulle forstå at det var svindel, og slutte å sende penger til ei dame som egentlig ikke eksisterte. Hun hadde medfølelse og empati med han.

Jeg kan ikke forestille meg hvor vondt og smertefullt det må ha vært for denne mannen å sitte foran et hundretalls publikum i salen for deretter å bli presentert for den vakre damen som han var forelsket i, men som desverre ikke var forelsket i han. Jeg syns han var veldig modig som våget å stille opp i et program som har millioner av seere i mange land.

For han var nettkjæresten en virkelig person

Men før han deltok i showet så var hans oppfatning av hans nettkjæreste en helt annen. Han trodde at hun var en virkelig dame, ei ekte dame, som hadde lyst til å være sammen med han. For han var hun virkelig, og langt fra en oppdiktet dame med falsk historie.

Akkurat det samme som de fleste andre ofre som blir utsatt for kjærlighetssvindel tror om sine nettkjærester. For oss var det virkelig.

Jeg snakket akkurat med et offer som følte på en ekstrem kjærlighetssorg, og som i tillegg var svært forvirret. Hun vet ikke hvem hun sørger over. Er det mannen hun ser på bildet eller er det en annen? Hun sendte ikke så mange penger, og har ikke fått økonomiske problemer i ettertid, men kjærlighetssorgen har slått henne helt ut.

For deg som er interessert i å vite mere om hvordan man forholder seg til kjærlighetssorg, har jeg skrevet et innlegg om det. Du kan klikke på bildet under for å få tilgang.

Hva tenker du om dette? Har du vært i en lignende situasjon? Jeg vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet under eller ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet på nettsiden min.

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.