Hvorfor jeg ikke driver med hatkampanje i forhold til svindlere

Det er flere årsaker til hvorfor jeg ikke har en nettside hvor jeg snakker om hvor mye jeg hater svindlere. Jeg har vært passe forbanna på han som svindlet meg i en lengre periode, men jeg har aldri vært medlem av nettsider hvor man hater svindlere. Det er flere grunner til at jeg ikke har interesse av å gjøre det. De vil jeg nevne nå.

Du er i fare for å bli svindlet flere ganger

For det første forbinder jeg det med fare for deg som er blitt svindlet. Når du føler på hat og raseri, og er besatt av å hevne deg på bedrageren, er du i en veldig sårbar tilstand. Du er ute av balanse, og vil være i stor fare for å bli dratt inn i en ny svindel.

Dette er noe som bedragere vet å utnytte. Når de ser at de ikke greier å lure mere penger ut av deg, så kan de prøve seg på nye scenarioer. Du kan bli kontaktet av for eksempel politi, som sier at de vil hjelpe deg å få igjen pengene dine, men da må du betale litt for det.

Eller det kan være en lege som tar kontakt med deg og forteller at nettkjæresten, har havnet på sykehus etter et hjerteinfark og behøver en operasjon som du må betale for. Det kan også være at en prest tar kontakt for å fortelle deg at nettkjæresten har omkommet og siden du er nærmeste pårørende, så blir du bedt om å betale for begravelsen.

Alle disse scenariene er nye utspill fra bedrageren, som forsøker å lure mere penger ut av deg. Det er faktisk mange ofre som går på dette, og sender penger, selv om de har fortalt nettkjæresten at de ikke vil sende mere. Derfor er det veldig viktig, at du avslutter kontakten, så du ikke setter deg selv i fare for å bli svindlet flere ganger.

Bildene bedragere bruker i profilen sin er falske

Kjærlighetssvindlere stjeler bilder fra andre personer, og lager falske profiler som de bruker på sosiale medier som Facebook og Instagram, og på dating tjenester på nettet. De som får bildene stjålet er ofre de også. Det er ikke dem som stjeler fra deg, eller som lurer deg til å gi fra deg pengene dine.

Jeg vet at det er mange som tar kontakt med ofrene som har fått identiteten sin stjålet, av flere grunner. Men jeg vil anbefale at du ikke gjør det. Mest trolig har de fått mange mail allerede fra andre svindel ofre og opplever det svært belastende. De vil bare være i fred.

Hvis du er medlem av en side som publiserer bilder som bedragere bruker, så har ikke det så mye for seg. Du kan fortsette å føle hat overfor den personen som svindlet deg, og overføre hatet mot alle andre, men det vil ikke hjelpe deg til å føle deg bedre.

Tvertimot vil noen av dere føle angst av å se på bildene. For hver gang du er på en sånn side vil du også bli minnet om hva du opplevde og gjøre at du ikke greier å legge hendelsen bak deg. Det vil bare gjøre at du vil sitte fast og ikke evne å gå videre med livet ditt.

Når du blir besatt av å finne ut hvem bedrageren er

Hvis du føler deg desperat og vil vite hvem bedrageren er for å få igjen pengene dine, vil det bare føre til at du blir enda mere fortvilet. Jeg har opplevd at noen har greidd å lykkes med å finne ut hvem det er, men så vet de ikke hva mere de skal gjøre.

For selv om du skulle finne ut av det, så befinner bedrageren seg i et helt annet land. Vi vil at bedragerne skal bli funnet og bli stilt for retten for det de har gjort mot oss, men desverre så har ikke politiet ressurser til å finne ut hvem disse menneskene er.

Siden bedragerne bruker falske profiler er det vanskelig å vite hvem som egentlig står bak disse ugjerningene. Mest trolig er det kriminelle organisasjoner som står bak, og de er dyktige til å holde seg skjult for politiet. Jeg vil tro at for dem er det som å lete etter en nål i en høystakk.

Jeg husker hvor hjelpeløs jeg følte meg da jeg forstod at jeg faktisk ikke kunne gjøre noe som helst for å få tilbake pengene mine. Det var en forferdelig følelse da politiet henla saken min. De greidde ikke å finne ut hvem det var som stod bak.

Jeg forstod til slutt at jeg ikke ville få igjen pengene mine, og det var etter at jeg hadde sendt det siste beløpet på 50 000 kroner for en flybillett til han. Deretter avsluttet jeg kontakten helt, og det har jeg ikke angret på.

Jeg har hatt mange øyeblikk hvor sinnet og raseriet i meg har kommet tilbake, men istedenfor å ta opp igjen kontakten med han, skrev jeg heller de sterke og negative følelsene på et papir. Det fortsatte jeg med og i dag er jeg ikke sint lenger. Jeg har også greidd å tilgi meg selv og svindleren.

Det som er fint med å tilgi svindleren, er at jeg har satt meg selv fri. Da jeg var sint på han, så hadde han fortsatt makt over meg, på samme måten som da han svindlet meg. Men i dag føler jeg at det er jeg som bestemmer over meg selv og mine egne handlinger. Det gir en enorm frihetsfølelse.

For deg som syns det er fryktelig urettferdig, at pengene går tapt og at bedragerne går fri, så er jeg helt enig med deg. Det er urettferdig.

Det er trist å si dette, men desverre så opplever de som blir kjærlighetssvindlet, å tape pengene sine. Det er vondt og smertefullt, og fryktelig urettferdig, men verden er ikke rettferdig. Faktisk så er det beste du kan gjøre for deg selv, å gi slipp på bedrageren og akseptere at pengene er tapt.

Hvis du akkurat er blitt svindlet eller fortsatt sitter fast i sinne, raseri og hat, er det vanskelig å se hvordan man skal komme seg dit jeg er i dag. Men jeg har vært på den samme veien som du, og jeg valgte å legge hendelsen bak meg. Når du leser dette, så vet du at jeg har greidd å få det til, og da vil du også vite at det er mulig.

Jeg har flere tips til deg i forhold til hvordan du kan unngå å bli svindlet igjen. Du kan klikke på bildet under for å lese om dem:

Hva tenker du om dette? Har du blitt svindlet eller er du kanskje en pårørende? Uansett så hører jeg gjerne fra deg. Skriv gjerne noen tanker i kommentarfeltet under hvis du ønsker.

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.