Det er ingen svakhet å be om hjelp

I dag har jeg vært på et foredrag hos Din Utvikling. Dette er i regi av Nav. Jeg ba om hjelp for å få meg et arbeid, og det resulterte i et oppfølgingstiltak hos Din Utvikling. Her har jeg fått meg en dreven og dyktig karriereveileder, og muligheter til å delta på foredrag og få nye innsikter og kompetanse.

I dag har jeg lært mere om hvordan jeg skal utnytte Linkedin til min fordel, og er veldig takknemlig for at jeg får denne muligheten til å lære noe nytt som kan være fordelsaktig for meg på sikt.

Jeg er blitt mye flinkere til å be om hjelp, spesielt etter at jeg ble svindlet. Jeg ser ikke på det å be om hjelp som en svakhet. Tvert imot så vurderer jeg det som hensiktsmessig å være i stand til å gjøre det i perioder av livet mitt.

Jeg var svært langt nede etter at jeg ble svindlet, og følte på mye skam i forhold til det å ha blitt et offer. Akkurat i den perioden jeg følte på dette, var det problematisk å la andre få vite hvor sårbar jeg følte meg. Men jeg greidde å åpne meg for noen få, og etter at jeg hadde gjort, føltes det veldig godt.

Det var kanskje denne opplevelsen som skulle få meg til å fortsette å dele historien med andre. Personen jeg fortalte min historie til var svært lyttende og forståelsesfull, og det var viktig for meg. Jeg vet ikke hvordan det hadde blitt for meg om alle jeg fortalte dette til, hadde reagert mere negativt.

Muligens hadde det gått enda lengre tid for meg å heales, for jeg var aldri i tvil om hvor veien skulle gå. Jeg var fast bestemt på å lære av dette, og ikke la andre definere meg som person. Jeg vet hvem jeg er, og det står jeg for.

Jeg var kanskje et offer en periode av livet mitt, men jeg er ikke et offer i dag. Selv om andre personer har masse tanker og meninger om meg om det jeg gjorde, så er ikke det så veldig viktig for meg. Det skal heller ikke være noe jeg tar med meg videre i livet mitt.

Det som er viktig for meg er hvordan jeg ser på meg selv. Da jeg hadde kontakt med svindleren så vet jeg at jeg var sulteforet på både kjærlighet og bekreftelse. I dag så behøver jeg ikke det fra andre, og er ikke avhengig av å få det. Og det er fordi jeg gir meg selv det. Jeg gir meg selv det jeg behøver av kjærlighet, bekreftelse og anerkjennelse.

Og for første gang i livet mitt så føler jeg meg ikke ensom. Det skjedde etter at jeg sluttet å være på dating tjenester. Jeg er blitt kvitt avhengigheten av å få bekrefelse av andre. Jeg har jo skjønt dette tidligere, men det var mere i hodet. Nå har hodet lykkes å få kontakt med kroppen, som alltid vet hva den gjør. Jeg er blitt mere lydhør til kroppen min, og da forstår jeg mere hva den prøver å fortelle meg.

Jeg sier ikke at fordi du er på dating tjenester, så er du avhengig av å være der. Men det kan jo være nyttig å tenke over årsaken til at du er der, spesielt hvis du er blitt svindlet.

I går så satt jeg på telefonen med Namsmannen og med låneinstitusjonen som har med det største lånet mitt å gjøre. Jeg tror at disse menneskene som jobber på slike steder får mye pes fra enkelte personer, og derfor har jeg sympati for dem.

Det går helt fint å prate med dem, de svarer deg på spørsmål, og hjelper deg til å forstå alle de fremmedordene som du plutselig må forholde deg til. Sånn som utleggstrekk og uprioritert gjeld. De er der for å hjelpe deg sånn at du kan forholde deg til det som skal skje fremover.

Og, ja, noen regler er litt rare og uforståelige, men det er ikke de som sitter og tar seg av dette sin feil. Det er greit å huske å vise respekt for dem som jobber med dette.

Jeg er ikke er person som stikker hodet i sanden, jeg er en person som facer det som er vanskelig og ordner opp for meg selv. Det føles godt å være i stand til å be om hjelp, og det er også viktig for å være i stand til å ta seg av seg selv. Man dør ikke av å be om hjelp. For noen kan det helt sikkert være et tegn på svakhet, men egentlig opplever jeg det som en styrke.

Selv om det var veldig tøft en periode og bitterheten lå tjukt utenpå, så greidde jeg å legge det bak meg. Jeg er veldig glad for at jeg evner å vise respekt for dem som hjelper meg. Jeg er også veldig takknemlig for denne evnen.

Med dette innlegget så håper at jeg kan inspirere deg til å be om hjelp også. Det er mitt største ønske. Uansett hva det måtte være, be om det. Hver gang jeg har bedt om støtte, så har jeg fått det. Kanskje ikke akkurat da jeg ba om det, at jeg noen ganger måtte vente lenge, men hjelpen har kommet.

Det betyr, at jeg har lært mye om meg selv og spesielt om hvor tålmodig jeg er. Jeg trodde ikke jeg var det, men så var jeg det allikevel. Jeg har også så mye kjærlighet til meg selv, at jeg oser av det. Det er mye det. Det er så mye at jeg sprekker av stolthet over det arbeidet jeg har lagt ned.

For det har ikke vært enkelt, og dette vet alle som er blitt kjærlighetssvindlet. Det er ikke for pyser. Det skjer kun sterke personer. For det skal du aldri tvile på. Du er den aller beste du kan ha i livet ditt. Det er bare du som kan gjøre livet ditt bra.

Jeg ønsker deg alt godt i livet ditt. Og husk! Vær aldri for stolt til å be om hjelp!

Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet under. Jeg vil absolutt høre fra deg.

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

2 Responses

  1. Yvonne Johansson sier:

    Dette var meget nyttiga ord! Tar emot dem med glædje. Selv har jeg stora problem med at si noe. Dessuten har jeg overhode ikke tillit til fagpersoner her i kommunen. Jeg bruker energi på musikk, min hund og leser mye im dette tema Bitterheten er ikke så illa nu. Mer ergelse. Men helt klart, en toveiskommunikation er det besta!!!! Min familj bir så långt bort og då vil jeg ikke plage dem. Men jeg er vaken før alkt jeg hør. Så, veldigt bra artikel!!!! Den tar jeg med mug!

    • Tove Løken sier:

      Så fint at du likte innlegget, Yvonne. Jeg tror at det du gjør med å være med ute i naturen med hunden din og musikken hjelper deg til å forsone deg med det som skjedde. Jeg håper du vil få mere tillit til fagpersoner i kommunen, for kanskje de kan gjøre at du får en enda bedre livskvalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.