Hele 261,000,000 dollars beslaglagt av Nigerianske myndigheter fra svindlere

I Abuja, Nigeria skryter Fungerende Leder i Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) Ibrahim Magu av at han har satt ny rekord i å gjenvinne eiendeler og korrupte elementer i Nigeria fra de tre siste årene han har vært administrator.

Det er bilde av han under.

 

Denne informasjonen er blitt eksponert i en spesialrapport. I denne treårsperioden har han greidd å få tak i en formue på 261,000,000 dollars, et svimlende høyt beløp.

Han skrøt av sine prestasjoner etter sin treårs-periode foran journalister i hans kontor i Abuja. I tillegg til alle pengene har de gjenvunnet 407 herskapshus fra svindlere. Han fortalte også at de har dømt hele 703 korrupte personer og institusjoner under hans periode som fungerende leder.

Han viser til disse tallene:

 • 103 dømte i 2015
 • 194 dømte i 2016
 • 189 dømte i 2017
 • 217 fra Januar 2018 og til nå

 

Eksempler på ting som er blitt beslaglagt:

 • 98 tomter
 • 259 biler
 • Et sykehus, St. Solomon Health Care Center
 • Som tidligere nevnt 407 herskapshus

 

Ekspempler på andre ting som er blitt beslaglagt er hundrevis av eiendommer som bensinstasjoner, petroleumsprodukter, land, smykker, fartøy, selskapsaksjer, sykehus og tungt maskineri, og kringkastingsutstyr.

Ibrahim Magu sier at det er så mye som 90 % av alt som er beslaglagt som er skjedd under EFCC. Han mener at andre politimyndigheter i Afrika har grunn til å være misunnelige på dem på bakgrunn av hans suksess når det gjelder beslagleggelser og arrestasjoner av kriminelle.

 

Men hva hjelper det når ofrene ikke får igjen en krone av disse beslagene

Man kan stille kritiske spørsmål til hva hensikten er ved å bekjempe kriminalitet i Nigeria, når de som har fått jobben ved å fange skurkene, ikke gir noe tilbake til de som i første omgang ble frastjålet pengene, tingene, eller eiendelene sine. Skurkene blir fanget og de får sin straff, men hva med det etiske perspektivet ved å beslaglegge penger og eiendeler som i utgangspunket tilhører andre? Og et like viktig spørsmål er: Hva skjer med alle disse pengene, eiendelene eller eiendommene som EFCC beslaglegger?

Bruker de pengene på seg selv? Selger de eiendeler til svindlere? Etter det som hender med dette organet, EFCC, så ser jeg ikke på dem som kriminalitetsbekjempende, men heller en måte å drive ren business på som fører til en veldig lukrativ vei til massiv rikdom.

Man kan også stille spørsmålstegn til hva slags menneskesyn disse folkene i EFCC har. De ser ikke ut til å forstå at det er ofrene som lider, og at ofre får ekstreme utfordringer i etterkant av en svindel. Både når det er snakk om økonomiske utfordringer og ikke minst de psykologiske skadene man får.

Romancescamsnow.com, en amerikansk nettside som hjelper svindel ofre til å komme på beina igjen etter en svindel, mener at hvis man skal få til en endring må man først tiltrekke deres oppmerksomhet ved å boikotte alt i Afrika. De oppfordrer oss til å boikotte Afrikansk kaffe. Dette er en kampanje mot nettsvindel. De oppfordrer også til å kjøpe Latin Amerikansk eller Asiatisk kaffe.

Hva tenker du om dette? Er du blitt svindlet av noen fra Afrika? De fleste kjærlighetssvindlere holder til i Nigeria og Ghana. Skriv gjerne noen ord om det i kommentarfeltet under.

Kilder:

Romancescamsnow.com

 

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

2 Responses

 1. Irene sier:

  Sånn helt umiddelbart synes jeg det er trasig å straffe et helt kontinent (Afrika) for noe kriminelt som skjer i Ghana og Nigeria. Det burde åpnes for en mulighet til å søke erstatning hos myndighetene som har skaffet tilveie de tapte midlene. Den som har blitt svindlet kan muligens sende et erstatningskrav til EFCC ? Just wondering…

  • Tove Løken sier:

   De har nok andre lover i Afrika og spesielt i Ghana og Nigeria enn her i Norge når det gjelder svindel. Jeg tror det baseres mye på korrupsjon. Det ideelle hadde vært at alle som ble svindlet fikk tilbake midlene sine. Men sånn er det jo ikke. Jeg har absolutt ingen dekning for å si at det er korrupsjon i landet, men det kan jo virke som om det er det. Når EFCC beholder midlene selv, da er jo det mistenkelig i seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.