En Nigeriansk svindler ble arrestert da han prøvde å flykte fra landet

Ronayerin Ogolor, 49 fra Missouri, er blitt anklaget for å konspirere til økonomisk kriminalitet involvert bruken av telekommunikasjon eller teknologisk informasjon . Han har svindlet menn og kvinner for hele 878 000 dollar. Nylig ble han arrestert på KCI Flyplass (Kansas City Internation Airport) da han var i ferd med å flykte fra landet. Han hadde kjøpt en flybillet til Frankfurt, Tyskland.

Han har blitt kjent med både menn og kvinner gjennom flere dating sider, som f.eks «Christian Mingle» og lokket dem bl.a med gull. Han har også fortalt dem at han har en datter, som er fiktiv.

Han kommer fra Nigeria, men har bodd i USA, Missouri siden minst 2013. Det påstås at han har vært med i konspirasjonen med å hvitvaske penger siden da. Måten han svindlet på hadde ulike former, men hadde en tendens til å følge et manuskript. Han og hans medskyldige, som ikke er nevnt med navn, trålet nettsider for å finne ofre.

De som gikk på kroken, ble lurt til å tro at de hadde møtt en enkemann som jobbet som en slags entreprenør, vanligvis en offshore oljeborer. Entreprenøren trengte alltid penger for å reise hjem eller betale avgift av en haug med penger de lovte å dele.

13 ofre er beskrevet i rapporten, som kommer fra Canada og Europa. De ble svindlet for mer enn 5 millioner dollar i løpet av en 2 års periode. Svindleren likte spesielt dating siden «Christian Mingle» og Facebook, men brukte også andre sider, og gikk ofte etter eldre mennesker.

 

En Indiana kvinne overførte 450 000 dollar

I et tilfelle ble en Indiana kvinne kjent med en mann på Facebook som kalte seg for «Lawrence Garrison». Han påstod han var en enkemann som jobbet på en oljerigg utenfor Louisiana kysten. De snakket sammen på telefonen hver eneste dag og noen ganger også på telefonen. Garrison snakket Engelsk med aksent og hevded at han var født i Danmark.

I 2015 sendte Garrison et bilde på en 4 million dollar sjekk til kvinnen og sa han ville skrive den over på henne hvis hun ville hjelpe han med utgifter til han kunne få kontanter for den. Han trengte penger for toll og 500 000 dollar for å slepe et borehode til Ohio. Senere trengte han penger til hans tolv menns borepersonell. Tilsammen overførte kvinnen 450 000 dollar til sin trengende venn.

Ogolor har brukt falske profiler for å svindle til seg penger fra både menn og kvinner. Et offer solgte bilen og et annet solgte huset for å sende penger.

Her er bilde av Ogolor. Det er tatt fra Jackson County Detention Center, et senter hvor han oppholder seg for å avvente en rettsdom.

 

Kilde:

Romancescamsnow.com

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.