Politiet har tatt fire personer i Australia for ulike tilfeller av svindel

13. september 2018 ble fire personer i Sydney tatt for kriminelle aktiviteter som å hacke business e-poster, pengevask, kjærlighetssvindel og salg av falske varer. Et av de stedene de opererte fra var fra Villawood Detention Centre, som er et interneringssenter.

Et interneringssenter er et sted hvor personer holdes til de får oppholdstillatelse eller må returnere.

Det var to kvinner på 36 år, en gutt på 20 år og ei jente på 20 år som ble tatt for ulike kriminelle aktiviteter.

Etter videre etterforskning retunerte politi og grensevakt offiserer til Villawood Detention Centre og arresterte en 43 år gammel Nigeriansk mann. Gjennom et søk fant politiet 16 mobil telefoner, SIM kort, identifikasjons informasjon og flere elektroniske lagringsenheter. Mannen ble tatt for å bevisst styre aktivitetene til en kriminell gruppe og hacke business e-poster for å stjele over 3 millioner dollar.

De forteller at de jobber for å utelukke kriminell aktivitet fra disse interneringssentrene, men det er ikke så lett, for de har lov til å ha telefoner der.

Når kriminelle aktiviteter kan styres fra bare bruk av en mobil telefon, bør vel sikkerheten opptrappes, tenker jeg.

På bildet under er den 43 årige Nigerianske mannen blitt tatt.

De har også prøvd å fjerne telefoner fra slike interneringsentre, fordi mange av de som er der har fått sine visa kansellert pga alvorlige kriminelle lovbrudd.

De vet at telefoner kan bli brukt til å organisere betydelig kriminell aktivitet på utsiden av interneringssentrene. For fortsatt bruk av telefoner i interneringssentre er en betydelig trussel for dem som jobber i disse sentrene, for fanger og for fellesskapet.

Så her tenker jeg at noe må gjøres når kriminaliteten florerer på slike interneringssentre. Vi får se hva de gjør i fremtiden etter disse arrestasjonene. Det er iallefall gledelig at noen blir tatt og straffet for dette. Det er ikke så ofte det skjer.

Hva tenker du om dette? Har du opplevd å bli svindlet og få saken din etterforsket, men lagt ned relativt fort fordi det ikke er ressurser til å følge saken opp? Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet.

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.