Ble det en gjenforening med Hilde og Sonja?

Høsten 2018 har det gått et program på Åsted Norge som handler om kjærlighetssvindel. Vi fikk høre historien om Hilde og Sonja (79). Hilde er datteren til Sonja, og det var hun som tok kontakt med Åsted Norge for å få hjelp. Hun var desperat etter å få moren sin til å forstå at hun ble svindlet.

Sonja forelsket seg i en mann som utga seg for å være en amerikansk offiser, og som kaller seg for Hu Rhodes. Det er blitt brakt på det rene at denne mannen ikke er den samme som har kontakt med Sonja. Åsted Norge fant ut at Hu Rhodes faktisk er gift og har ingenting med svindelen å gjøre.

Sonja har tapt masse penger til sin «kjæreste». Til nå har hun sendt avgårde 840 000 kroner til denne mannen. Etter at Åsted Norge fikk snakket med henne, har hun sluttet med å sende mere penger. Sonja føler seg lettet, men er fortsatt i tvil om han er en svindler. Jeg vil tro hun fortsatt er knyttet til Hu Rhodes, og greier ikke helt å se at han faktisk ikke har tenkt å komme til henne i Norge. For selv om hun ikke vil sende mere penger, så er ikke følelsene for han borte. Det kan vi  lett se når vi får se at «kjæresten» ringer henne.

Programlederen besøker Sonja, og vi får se at hun får en telefon fra sin «kjæreste». Han spør henne om penger, og hvor mye hun kan sende han, og Sonja sier han må vente på svar fra banken. Så sier de hadet til hverandre. Det er en kort samtale. Vi kan tydelig se at Sonja smelter når hun hører stemmen hans. Det er også vondt å se hvor knyttet hun er til han.

 

Programlederen tar kontakt med Hilde

Sonja og Hilde har ikke hatt kontakt med hverandre på to måneder nå, fordi det ble konflikter mellom dem. Hilde opplevde at moren sin forandret seg etter at hun fikk kontakt med Hu Rhodes. Datteren forstod at ikke alt var som det skulle være med den mannen moren hennes hadde blitt så glad i. Derfor ba hun flere instanser om hjelp for å stoppe moren fra å sende mere penger.

Sonja var også beredt på å selge sin leilighet for å skaffe mere penger til «kjæresten» men det var ingen som var interessert og da ble det forhindret. Hun prøvde også å ta opp et lån på 500 000 kroner, men trengte en medlåner for at det skulle gå, men det gikk ikke. Jeg er ganske sikker på at Hilde har greidd å hindre moren sin fra å miste leiligheten sin og de 500 000 kronene.

Jeg er imponert over Hilde som tør å trosse moren sin selv om det betyr at de får et dårlig forhold til hverandre en periode. Jeg mener bestemt at det viktigste er å forhindre at moren mister sin leilighet og mere penger, selv om moren ikke forstod på det tidspunktet hva datteren hennes prøvde å gjøre. Moren var helt sikker på at hun kunne stole helt og fullt på «kjæresten» sin, og ønsket ikke at Hilde skulle legge seg bort i hennes saker.

Programlederen i Åsted Norge ringer Hilde og gir henne samtidig råd i forhold til hvordan han mener hun skal være når hun ser moren sin igjen. Han råder henne til å ikke kritisere moren sin, ikke si «Hva var det jeg sa»?

Hilde er fremdeles bekymret, for hun har jo ikke hatt kontakt med moren sin på lenge, men gjensynet blir bra. Hun gir moren sin en god klem og gråter, og viser hvor glad hun er for å se henne. Moren har også savnet datteren. Programlederen får oppleve et rørende gjensyn dem imellom, og kjenner glede over gjensynet. Hilde sier de må bli flinkere til å ringe hverandre, og moren foreslår å gå på kino.

 

Forhåpentligvis har Sonja og Hilde banet vei for at flere tør å be om hjelp

I panelet på Åsted Norge diskuterer de svindelsaken. Programlederen har stor respekt for det Hilde og Sonja har gjort ved å være villige til å fortelle om det de har opplevd på TV. Panelet mener at dette kan føre til at det blir mindre tabu å snakke om kjærlighetssvindel. De håper også at Hilde og Sonja’s sak vil føre til at flere som er blitt svindlet vil tør å be om hjelp.

Sonja anmeldte forholdet til politiet, men saken ble lagt ned ganske raskt. Det var ikke ressurser til å gjøre noe med saken. Panelet mener at enkeltmennesket ikke blir tatt seriøst nok angående slike saker, men at det er mulig å gjøre mere. De mener at det er bare å følge pengene! De råder også de som nettdater om å gå i NEI-modus. hvis det blir spurt om penger.

Når det gjelder familie og pårørende til svindel ofre råder de dem til å lytte, støtte, hjelpe og være medmenneske for dem. Det hander ofte om å føle seg ensom, og det sårbare ved å være alene.

Panelet mener også at det må gjøres mere angående svindel generelt i Norge så det ikke blir en frihavn for svindlere. Til  slutt blir det nevnt viktigheten av å gjøre potensielle ofre smartere. Jeg er veldig enig med dem om det, og har skrevet et innlegg om akkurat dette teamet. Du kan lese innlegget ved å klikke på linken under:

BLI STERKERE, SMARTERE, KLOKERE

 

Vil Sonja avslutte kontakten med «kjæresten» sin?

Jeg har lyst til å nevne hvor glad jeg er for at Sonja og Hilde var modig nok til å blottlegge sine problemer for hele Norge. Det står stor respekt av dem begge to. Jeg er desverre redd for at det kommer til å bli en veldig tøff tid for Sonja nå fremover, for hun har fremdeles ikke tatt det helt innover seg at hun faktisk er blitt svindlet, men innerst inne så sier hun at hun vet det.

Hun har fortalt til Åsted Norge at hun ikke vil sende mere penger, men jeg har en anelse om at hun allikevel vil fortsette å ha kontakt med han. Det er han som alltid ringer henne, og jeg tror han vil fortsette å ringe til henne, for å prøve å få mere penger ut av henne. Jeg er glad for at Hilde og Sonja har begynt å se hverandre igjen, og forhåpentligvis vil de fortsette å se hverandre. Da kan Hilde bli en god støtte for moren sin i framtiden. Jeg håper det beste for dem begge.

Du kan lese alle innleggene som handler om Sonja og Hilde ved å klikke på linkene under:

Historien om Sonja (79) får en dramatisk vending

Hilde gjør hva som helst for å hindre moren fra å bli ruinert

Nedenfor er innlegget fra tv2.no:

Her blir Sonja (79) oppringt av kjærlighetssvindleren

Hva tenker du om denne saken? Skriv gjerne ned tankene dine i kommentarfeltet under. Jeg vil gjerne høre fra deg.

 

 

 

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.