Har du urealistiske forventninger etter å ha blitt svindlet?

Mange av de som blir svindlet har urealistiske forventninger etter å ha blitt svindlet. Her er en realitets sjekk:

Det er over 100 000 aktive svindlere 

Det er over 13 millioner svindelofre (ikke inkludert Kina)

Det er mange svindelofre som forventer at alle svindelsaker blir etterforsket, men det er ikke mulig. Ingen har ressurser til å etterforske hver eneste svindel som skjer på nettet uansett hvor vondt det oppleves personlig av svindelofferet. Jeg gjør oppmerksom på at jeg snakker om svindel på verdensbasis nå.

Jeg følger med på det som foregår i USA når det gjelder dating svindel. Det er en nettside som heter «romancescamsnow.com» som informerer om romanse svindel, samt lærer personer å unngå å bli svindlet, og hjelper de som er blitt svindlet. Det er også en nettside som heter «againstromancescams.org» hvor du kan rapportere svindlere. Du kan også bli medlem av SCARS som står for «society of citicens against romance scams». SCARS er en affiliate til U.S departementet «Homeland Security Cybercrime», og er den eneste organisasjonen som kan påvirke FBI og politiet til å etterforske svindelsaker.

 

Lite hjelp i å publisere svindleres profiler på Facebook

Ingen Facebook amatør gruppe i verden kan få en svindler arrestert. Det er ikke sånn det fungerer. Når man publiserer svindlere på Facebook så hjelper det veldig lite. Det er rundt 400 millioner falske profiler på Facebook. Når du publiserer en svindlers bilde vil bare en håndfull mennesker se det. Det må bli rapportert et sted enten til www.romancescamsnow.com eller til www.anyscam.com hvor det vil bli indeksert av google. Dette gjelder USA.

Denne informasjonen gjør at jeg ikke kommer til å være så veldig opptatt av å publisere svindlere på min Facebook side eller her på nettsiden min. Jeg vil heller fokusere på nettvettregler, som du kan lese ved å klikke på linken under:

NETTVETTREGLER!

 

Å rapportere svindlere er viktig

Å rapportere svindlere er vitalt for at myndighetene skal forstå størrelsen på denne type kriminalitiet. Uten dette kan de ikke tildele ressurser eller vite hvordan de skal hjelpe. Men hverken FBI eller Interpol  eller andre byråer vil etterforske de fleste rapporter. Uansett så er det viktig å rapportere svindlere for tiden er moden for store svindel aksjoner som den vi så i juni i 2018 hvor over 3000 svindlere ble arrestert.

 

SCARS har fylt et stort tomrom

I Norge blir de fleste svindelsaker ikke etterforsket for de har ikke ressurser til det. Men hva hadde skjedd om alle som ble svindlet rapporterte det til Økokrim og politiet? De ville iallefall fått en større forståelse av hvor stort problemet er.

SCARS nettverket ble skapt for å fylle et stort tomrom og for å publisere svindel rapporter fra hele verden. Dette, pluss at de får rapporter fra politi kanaler hjelper de som håndhever loven og myndigheter å plassere svindlere på lister. Når de som håndhever loven har nok informasjon, da kan de handle. Eller hvis svindlere er på en liste da kan de bli tatt hvis de krysser en grense. Ellers må de vente.

Det kan virke som om USA gjør mer for svindleofre enn Økokrim og politiet i Norge gjør. USA ser på dating svindel på lik linje med all annen type kriminalitiet, men samtidig er det slik at de fleste svindelsaker ikke blir etterforsket i USA heller. I Norge blir du oppfordret til å rapportere svindelen til Økokrim og til politiet. Du kan også rapportere svindelen til SCARS for de publiserer svindel rapporter fra hele verden.

Jeg tror at dess flere som rapporterer til SCARS og myndighetene dess større muligheter har de for å få flere svindlere på lister og til å aksjonere mot svindlere.

Hvis du er veldig opptatt av at svindlere skal bli tatt og bli straffet for det de har gjort, så anbefaler SCARS å overlate det til myndighetene og at du fokuserer på din egen healing. De sier:

 

RAPPORTER – BLOKKER – GJENOPPRETT

 

Det betyr at du rapporterer svindelen til myndighetene, du blokkerer svindleren så han/hun ikke har kontroll på deg lenger og så tar deg tid til å gjenopprette deg selv, altså healer deg selv.

Det du må forstå er at din svindler vil mest sannsynlig ikke bli arrestert. Dine penger vil mest sannsynlig ikke bli returnert. Alt du kan gjøre – alt som er under din kontroll akkurat nå er å rapportere og heale deg selv.

Selv om det kan oppleves som vondt å vite at du aldri vil få igjen pengene dine og at svindleren din mest trolig aldri vil bli straffet for det han/hun gjorde mot deg, så er jeg tilbøyelig til å være enig med SCARS. Det hjelper ikke å sitte fast i bitterhet mot de som gjorde deg vondt, det beste tror jeg er å fokusere på deg selv og bli bra igjen.

Hva slags tanker har du om dette? Syns du det gjøres nok i Norge angående romantisk svindel? Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet og la meg få høre hva du syns.

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.