Å bli et offer for kjærlighetssvindel er ikke for pyser

Det er fire måneder siden jeg avsluttet kontakten med min svindler nå og jeg har i denne perioden blitt kjent med mange som er blitt utsatt for akkurat det samme som meg. Jeg sier det bare; Å bli utsatt for svindel er ikke for pyser. Det skal også vågemot til å forelske seg så kraftig at man mister hodet. Jeg bøyer meg i støvet for alle som ofrer seg for kjærligheten.

Svindel ofre møter også på masse utfordringer i etterkant av en svindel.

 

Mangel på støtte fra familien

For det første så er det mange som ikke får støtte fra familien sin. Det er mange grunner til det, blant annet at offeret ikke vil høre på familiemedlemmer som prøver å overbevise offeret om at det er en svindler de hadde kontakt med. Andre opplever at offeret bruker penger som skulle vært brukt til konfirmasjon eller til arv eller til andre viktige ting. En tredje ting er at flere ofre må kvitte seg med hus og hjem som bringer med seg ulike utfordringer for andre familiemedlemmer.

Mere om hva pårørende kan gjøre for å hjelpe et svindeloffer kan du lese ved å klikke på lenken under:

Hva kan pårørende gjøre for å hjelpe et svindel offer?

Så dette at offeret forelsker seg hodestups i en svindler går ikke nødvendigvis bare utover en selv. Dette gjør at det ikke alltid er like lett for familiemedlemmer å forstå hva offeret opplever. Som igjen kan bety at offeret ikke får den støtten han/hun trenger i den vanskelige tiden etter en svindel opplevelse.

 

Mange fordømmelser fra samfunnet

En annen viktig ting når det gjelder kjærlighetssvindel er at samfunnet har lett for å dømme svindel ofre som ikke bare godtroende og naive, men også som dumme og uintelligente. Dette gjør at mange ikke vil anmelde saken til politiet og/eller snakke med venner eller andre om opplevelsen. Jeg tror at dette gjør at skamfølelsen som svindel ofre opplever ved handlingene sine, blir forsterket og blåser seg opp til uante dimensjoner som blir uhåndterlig over tid. Hvis man lar være og dele og isolerer seg i tillegg kan det igjen føre til sykdommmer, som depresjon og/eller PTSD.

Jeg tror at når vi mennesker ikke får dele opplevelsen vår med noen, så er det ikke bra for oss og i verste fall vil det gjøre oss syke.  Noen av oss isolerer oss fordi vi tror at det vi har gjort er for ille og kan ikke deles med noen.

For deg som føler at du isolerer deg på grunn av en svindel les dette innlegget:

La ikke andre fordømme deg fordi du gjør feil

Derfor har jeg lyst til å applaudere alle som våger å fortelle sin historie til media. I dag vil jeg spesielt rette oppmerksomheten til Hilde og Sonja som hadde mot til å være med på «Åsted Norge», og blotte seg helt for hele Norge. Det står det respekt av.

Du kan lese om denne historien ved å klikke på lenken under;

Hilde gjør hva som helst for å redde moren fra å bli ruinert

Har du noen tanker om Hilde og Sonja’s historie eller dette innlegget skriv gjerne i kommentarfeltet under eller ta kontakt på kontaktsiden på siden min

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.