Hvordan endre svindel opplevelsen til noe positivt for deg selv?

Dette er en fortsettelse av innlegget om «Hvordan snu en svindel opplevelse til noe nyttig.» Jeg vil ta dette til nye høyder og gi deg verktøy som kan ta deg videre. Dette er spesielt for deg som virkelig føler du ønsker en endring i livet ditt.

Her er linken til innlegget som var før dette:

Hvordan snur du en svindel opplevelse til noe nyttig?

 

Jeg begynte å gi meg selv kjærlighet

Jeg har alltid ubevisst trodd at alle andre er så mye mere verdt enn meg. Det har på en måte ligget i kjernen i meg og påvirket mitt forhold til andre mennesker. Etter svindelen følte jeg at nok var nok og jeg begynte bevisst å sette meg selv høyest. Det var ikke sånn at ting endret seg med et knips, jeg måtte virkelig jobbe for dette. For du må huske at det finnes ingen enkle løsninger. Det kreves noe av deg.

Det jeg gjorde rett etter svindelen var å fortelle meg selv hvilken idiot jeg hadde vært som hadde sendt penger til et helt fremmed menneske. Jeg brukte masse negativt selvsnakk en periode, men så ville jeg ikke mer. Det var noe i meg som var lei av alltid å få kritikk for alt jeg gjorde. Så jeg snudde på det.

Jeg begynte å gi meg selv kjærlighet. Jeg har alltid vært en veldig kritisk person og spesielt i forhold til meg selv. Jeg hadde ikke lett for å gi meg selv komplimenter eller en klapp på skulderen. Det er kanskje ikke så vanlig for de fleste å gjøre det heller. Det er litt uvant og føles nesten litt egoistisk på en måte.

 

Forslag til en øvelse du kan gjøre:

Nå skal jeg komme med forslag til en øvelse du kan gjøre. For noen kan en slik øvelse som dette virke litt rart og kanskje også litt skremmende iallefall i starten. Men jeg lover deg at hvis du er åpen for å gjøre noe nytt fordi du virkelig ønsker en endring i livet ditt, så vil den være veldig bra for deg.

Det går ut på at du stiller deg foran et speil, gjerne et hvor du kan se mere enn ansiktet. Det andre du gjør er å legge ene  hånden på hjertet. Dette er for at du skal føle at du får kontakt med den medfølende delen av deg og for at du virkelig skal føle det kommer fra hjertet. Så snakker du til deg selv på en veldig nærende, omsorgsfull og medfølende måte. Eksempel på hva du kan si har jeg nevnt senere i dette innlegget.

Noen av dere vil syns dette er vanskelig. Hvis du opplever at det er problematisk, så begynn med kun å se deg selv i øynene og ha en hånd på hjertet. Det kan være nok i starten. Så kan du etterhvert prøve å snakke fint til deg selv etter noen dager eller når du måtte føle for å gjøre det. Denne øvelsen er fint om du gjør hver eneste dag eller så ofte du har mulighet for å gjøre det. Det behøver ikke å ta lang tid.

Jeg vil også anbefale at du gjør en meditasjon. Meditasjoner får deg til å fokusere innover og bli mere bevisst på følelsene du har for deg selv. Det finnes flere meditasjoner på nettet, så let til du finner noen som eventuelt passer for deg. Jeg liker spesielt en som Gabriel Gonsalves har. Det er en hjertemeditasjon.

Klikk på bildet under så kommer du til hjertemeditasjonen:

Den kan fint brukes på å sende kjærlighet både til deg selv og andre.

 

Vær oppmerksom på selv sabotering

Husk at når du begynner med en sånn praksis så vil du få reaksjoner inni deg. Du har en stemme inni deg, som er veldig kritisk til alt du gjør og som ikke liker at du begynner med noe nytt. Den vil ikke at du skal endre deg, men holde deg tilbake. Dette vil du oppdage hvis du lukker øynene og fokuserer innover og legger merke til tankene dine. Hvis du ikke er vant til dette, så må du lære deg det.

Finn deg et rolig sted og pust dypt inn i mage og bryst. Fortsett til du føler deg rolig inni deg. Ikke stress med at du skal få det til, eller bli sint på deg selv for at du ikke hører noe. For du vil kanskje ikke høre tankene dine med en gang. For meg tok det faktisk ei god stund før jeg lærte å høre tankene mine. Men det startet med pusteøvelser og å fokusere innover. Jeg la også merke til at jeg saboterte meg selv noen ganger  ved å la være å gjøre dette, fordi jeg trodde jeg ikke behøvde det eller jeg trodde at jeg ikke fortjente kjærlighet.

Så ikke gå i den fella og tro at du ikke fortjener kjærlighet, fordi du er et forferdelig menneske som har gjort en grusom feil. Det er faktisk lov å feile. Det er lov å være menneske og man behøver faktisk ikke å være perfekt.

 

Jobb med å endre negative tanker

Når du ser på deg selv i speilet kan du begynne med å si til deg selv:

«Jeg er glad i deg,» og se deg selv i øynene samtidig som du sier dette. Legg merke til reaksjoner inni deg. Er du enig i det? Er du glad i deg selv eller sier den indre stemmen i deg at du ikke er det?

Når du fortsetter med speil-øvelsen og ikke gir opp, vil du etterhvert se hva slags tanker du har som saboterer deg. Jobb med å endre disse tankene dine. Still spørsmålstegn til tankene dine. Hvis kritikeren i deg sier: «Jeg kan ikke være glad i et menneske som er så dum som du er.» Så spør du deg selv om det virkelig stemmer. «Er det virkelig sant?» Så kommer du kanskje fram til, at «jo, det kan jeg faktisk. Jeg sendte penger til en mann/kvinne jeg ikke kjente, men det betyr ikke at jeg er dum. Godtroende og naiv kanskje, men absolutt ikke dum.»

Å være godtroende og naiv er ikke det verste du kan være.

Fortsett med å stille spørsmålstegn når du snakker nedsettende om deg selv. Stemmer det virkelig? Formuler bedre tenker om deg selv, og velg gjerne noen som du kan tro på så det ikke føles unaturlig for deg.

 

Forslag til hva du kan si til deg selv:

Jeg er glad i deg.

Du har et fint smil.

Du har fine øyne.

Jeg syns du taklet oppgaven på jobben veldig bra i dag.

Du er ikke så verst.

Du er snill mot andre.

Du har et godt hjerte.

Let etter tanker som løfter deg som menneske, som gjør deg glad, som gjør at du føler deg bedre ikke verre. Kjenn på ordene, smak på dem, formuler dem så de føles ekte og naturlig og sann for deg. For meg har disse øvelsene blitt til samtaler og dialoger jeg har med meg selv og de løfter meg opp. Den kjærligheten jeg har for meg selv er ubeskrivelig og oppleves dyp og den har gjort underverker med selvfølelsen min.

Det fungerer, men du må gjøre det til en vane å praktisere dette hver eneste dag. Jeg har også flere forslag til deg om hvordan du kan endre selvfølelsen din til det bedre, men det vil jeg ta seinere.

Fortell gjerne hva du tenker om dette innlegget i kommentarfeltet under. Jeg vil gjerne høre fra deg.

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.