Se opp for GamesMarket og IQ Testene deres på FB

Jeg hadde en dårlig opplevelse tidligere i sommer, hvor jeg fant ut at jeg hadde blitt trukket for en god sum med penger fra et 4014 nummer fra Telenor i mange måneder. Det hadde skjedd via min mobil. Det skjedde akkurat på den tiden jeg ble kjent med min svindler i november 2017. Så ikke bare ble jeg svindlet for mange hundretusener av kroner fra han, men jeg ble også trukket mange hundre kroner hver måned siden november i fjor og til jeg fikk avsluttet abonnementet nå.

Da jeg fikk nøstet opp i dette, ble jeg kjent med noen som kaller seg for strex.no, som tilbyr sine kunder å betale tjenester via mobilregningen. De har GamesMarket som oppdragsgivere, og det var hos dem jeg visstnok hadde meldt meg på en abonnementstjeneste.  Sjekk bildet under.

Linken til denne IQ Testen er:https://allgameshere.com/no3/100/IQTest_no3_wifi/?nordr=1

 

En abonnementstjeneste som koster 99 kr i uken 

I mailen jeg fikk fra dem påstod de at under dette bildet hadde det stått at jeg automatisk meldte meg på en abonnementstjeneste som kostet 99 kr hver uke. På fakturaen så stod det at det var trekt som månedsavgift. Jeg kan virkelig ikke huske at når jeg har deltatt på sånne ting, som jeg gjorde en god del en periode på Facebook, at det har blitt informert om at det er en abonnementstjeneste som koster 99 kr i uken. Men så står det også i veldig liten skrift og sånt legger man kanskje ikke merke til.

Jeg kan ærlig talt ikke huske noe for dette gjorde jeg mange måneder tilbake. Jeg har også ikke sjekket mine faktura på Telenor på veldig lenge, og det var også derfor jeg ikke oppdaget at jeg ble trukket for dette beløpet. Jeg ble skikkelig forbanna da jeg oppdaget dette, både på meg selv som ikke hadde sjekket dette, men egentlig mest på de som hadde trukket beløp fra meg. Jeg tilga meg selv ganske fort, fordi jeg har blitt svindlet og hadde tankene mine andre steder.

 

Jeg vil stille et digert spørsmålstegn til kundeservicen til GamesMarket

Jeg sendte altså en mail og kjeftet på dem, og i tillegg ba jeg dem om å stoppe abonnementet. Det resulterte i at da jeg sjekket Telenor-kontoen min stod det 1782 kr i minus, og det var penger som var returnert til meg. Jeg ble veldig glad da jeg så at det faktisk nytter å klage. Men da jeg sjekket kontoen min igjen i dag, stod det at jeg var trekt for 297 kr for juli fra GamesMarket. Jeg ble så forbanna, at jeg ringte sporenstreks til Telenor og den stakkars mannen som tok imot telefonen, det var ikke hans lykkedag i dag, fikk så mye kjeft at han helt sikkert klaget til sine kollegaer hvilken brysom kunde jeg hadde vært.

Det viste seg at det var ikke før i september at dette beløpet på 1782 kr skulle bli returnert til meg. Han kunne utsette fakturaen, sa han, men jeg måtte kontakte dem før neste faktura kom i september. Hvilket jeg skal gjøre. Jeg nektet å betale for denne fakturaen og for de 297 kr fra GamesMarket. Jeg mener det er helt på trynet dårlig kundeservice fra dem. Først så får jeg igjen et beløp på 1782 kr og så presterer de å trekke meg for 297 kr. Det er som å gi gotteri til et barn og så deretter si at dette får du ikke allikevel.

 

Å bli trekt for månedsavgift hver uke – er det lovlig?

Det er ikke mange ganger jeg blir skikkelig forbanna, og dette er en av de få gangene jeg kjenner at jeg nesten tiltet over av sinne. Jeg bedyret den stakkars mannen på Telenor at jeg ikke var sint på dem, men på GamesMarket. Jeg syns at deres tjenester er i grenseland for hva som er lovlig i Norge.

Her i Norge er det bare en gang man kan bli trukket for månedsavgift, mens GamesMarket kaller summen på 99 kr som månedsavgift og det blir trekt hver uke. De ser ut til å være tilknyttet et selskap som heter Cellon ltd, og som ser ut til å være israelsk. Så de kan altså trekke oss for månedsavgift så lenge det skjer gjennom et selskap som ikke er norsk?

Hva tenker du om dette? Har du opplevd noe lignenden selv? Del gjerne historien din i kommentarfeltet under.

 

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

47 Responses

 1. Stig sier:

  Hei Tove, ser at du har sendt «klagebrevet» dit ang iBrainer til noen av de andre her.
  Jeg har også blitt lurt og skal klage, kan du sende meg brevene også, for å ha en «mal» ?

  • Tove Løken sier:

   Hei, Stig.
   Beklager seint svar. Jeg har bestemt meg for ikke å sende «klagebrevet» til flere. Jeg ønsker at dere selv skal bruke egne ord på dette. Du kan klage til info@csnord.net
   Du kan også si ifra til Telenor, hvis du ønsker. Dess flere som klager på dette firmaet, dess bedre er det.

   Beklager at jeg ikke sender klagebrevet, men fant ut at det er best at dere finner ut av dette selv.

   • Ranja sier:

    Fant og ut at eg har vært svindla av den tjenesten siden 2019..
    Kan ikke huske og sakt meg enig til å betale omtrent 99 kr i uken. Og selv om mld sa d så leste eg den jo ikke. Fordi eg annså det som spam. Siden eg ikke hadde abonnert på noe som eg huske. Sjekka heller ikke nøyaktig ka som ble trekt av strex fordi eg brukte d til andre ting.

    Føle meg og dum helt til eg ser flere har endt opp sånn her.

    Mulighet å saksøke dem? Når flere personer føle seg svindla så kan jo ikke skylda ligge helt på oss eller?

    • Tove Løken sier:

     Du kan klage til info@csnord.net og si ifra at du vil avslutte abonnementet og ha pengene tilbake. Du kan også si ifra til Telenor, at du vil klage på dette firmaet. Dess flere som klager på dem, dess større sjanse er det for at du vil bli utestengt fra strex.

 2. Emilie J. sier:

  Hei,
  Har også blitt lurt av denne driten. Dette sjedde 16.mai(!!) Og har ikke merket dette før november. (Har autotrekk på giro) kan ikke huske å ha tatt noe IQ-test og jeg kan hvertfall ikke huske å ha lest noe som helst om å bli trekt ukentlig til jeg selv sendte melding og stoppet «tjenesten». (?) Har nå sendt melding og stoppet tjenesten. Har også sendt mail å klagd og krevd pengene tilbake.

  Fikk svar på mailen at jeg selv hadde krysset av på «lest og forstått» osv… kan som sagt ikke huske noe av dette.

  Er det noe jeg kan gjøre for å få tilbake betalt pengene? Er snakk om 2400kr(!)

  • Tove Løken sier:

   Hei, Emilie

   Så leit at du har blitt lurt du også. Det var også ganske mye penger de har lurt deg for. Jeg mener absolutt at det de gjør ikke er lovlig, men det ser ut som om det eneste vi kan gjøre er å klage til Telenor. De sier at hvis nok kunder klager på dem, vil de stenge dem av. Men jeg tviler på at noe blir gjort med dette firmaet. Som du sier, så husker ikke jeg heller at jeg hadde krysset av på «har lest og forstått». Det er det ingen som kan huske at de har gjort.

   Samtidig fikk jeg tilbake nesten alle pengene de hadde trekt fra meg. Jeg truet med å gå til forbrukerrådet og til Svindeljegerne og til politiet. Det var det som gjorde at jeg fikk tilbake pengene, tror jeg da. Jeg ga meg ikke før de hadde gitt meg tilbake pengene de hadde trukket fra meg.

   Jeg håper du også får det, men du må ikke gi deg. Send mail på mail og stå på. Lykke til!

 3. Tineke Wesselink sier:

  Fikk tilbake pengene mine! Kr. 792

 4. Tineke Wesselink sier:

  Takk Tove. Jeg har alrede sent SMS og fikk beskjed at abonnementet er stanset. Håper det er san. No skal jeg prøve å fa min penger tilbake. Takk for hjelpen

 5. Tineke Wesselink sier:

  Jeg kan ikke finne mail adresse til ibrainer. Kan du hjelpe meg? Jeg er også svindler offer og vil gjerne min penger tilbake betalt

  • Tove Løken sier:

   Hei, Tineke
   Har du fått stoppet abonnementet? Hvis ikke kan du sende en sms til 2333 med teksten: STOPP GAMES.
   Deretter kan du sende mail til Games Market og emailadressen dit er: info@csnord.net
   Der kan du si ifra at du vil ha pengene dine tilbake.

 6. Bjørg. Anderson sier:

  Hei mail fra CS iBrainer søndag om at jeg får tilbake pengene de urettmessig har tatt , det blir sendt til min mobiltelefon Får se da om jeg får tilbake alt , anbefaler alle som har blitt lurt om å sende de en mail på info@csnord.net og klage

 7. Hei igjen Send en klage til info@csnord.net og fått mail tilbake om at beløpet de har stjålet fra meg blir tilbakebetalt . Anbefaler å gjøre det om noen blir opplever det samme

 8. Bjørg Andersob sier:

  Hei har gitt beskjed til Telenor om det her og de lovte å se på saken . Kan ikke vi som har blitt lurt bare melde de til politiet når de driver useriøst ?

  • Tove Løken sier:

   Jeg har hørt fra en annen person som har vært kontakt med Telenor som har sagt at hvis det blir tilstrekekelig med klager mot et spesielt firma så vil det firmaet bli utestrengt. Men jeg tror at det skal veldig mange klager til før noen blir utestengt. med tanke på politiet så vet jeg ikke om vi har tilstrekkelig med bevis for at de driver useriøst. Jeg vil anbefale at du anmelder til politiet allikevel. Se hvordan de reagerer på dette.

 9. Hei har blitt trekt flere ganger siden juni ca 600 kr tilsammen , kontaktet Telenor , de sa jeg måtte kontakte Strex og da sendte jeg en mail dit . Svaret derfra var at jeg måtte ta det med tjenesteleverandøren men hvem er det ? Sendt Stopp games fikk svar at abonnement er stoppet . Har ikke abonnert på noe så jeg vil ha tilbake pengene mine HJELP !!!!!!!

  • Tove Løken sier:

   Hei, Bjørg

   Skjønner problemet veldig godt. Ingen av oss som er blir trukket kan huske at vi har abonnert på noen. Mulig det står med liten skrift at det er abonnement, men jeg kan ikke huske den lille skriften heller. Du har fått stoppet det nå iallefall. Jeg skrev i tillegg mail til Games Market sin emailadresse som er: info@csnord.net og klaget på trekkene mine. Jeg fikk nesten alt jeg hadde blitt trukket for igjen.

 10. Jeg er også blitt grundig lurt av dette ,tok den forbanna IQ testen og er trekt 298 kr.extra på telefon regningen min fra one fall ,hva skal R gjøre ,fortvilet da jeg attpå til er minstepensjonist

  • Tove Løken sier:

   Det var leit, Jorunn.

   Det første du må gjøre er å sende STOPP GAMES til 2333. Da vil abonnementet stoppe. Gjør det med en gang. Da vil du ikke bli trukket mere. Du kan også klage til Telenor og fortelle hva som har skjedd. Hvis tilstrekkelig mange klager vil de stenge ute Games Market.
   Du kan også klage til ibrainer.net.

   Håper dette var behjelpelig.

  • Tove Løken sier:

   Hei, Jorunn

   Så leit at du er blitt lurt. Du kan sende STOPP GAMES til 2333 for å få slutt på abonnementet. Hvis du vil så kan du ringe til Telenor og klage på Games Market. De sier at hvis det er tilstrekkelig med personer som klager vil de stenge firmaet ute. Du kan også sende mail til info@csnord.net og klage, det er Games Market sin emailadresse. Fortell dem at du vil ha pengene tilbake.

   • Ronja sier:

    Jeg fant også nettopp ut at jeg har blitt svindlet av denne tjenesten… jeg ser jeg har blitt trekt fra juni av, det som er mest irriterende er at med engang jeg fikk meldingen om medlemsskapet så skrev jeg STOP GAMES, men de har trekt meg for penger alikevel… lurer på om jeg igså kan få noen tips til va jeg kan gjøre?

 11. Leila sier:

  Hei! Jeg har fått også dårlig opplevelse av iBrainer gjennom fakturen av ice.net. Er det mulig å få penger tilbake?Kan jeg skrive klage på det?

 12. Ingrid Weflen sier:

  Hei, jeg er også blitt svindlet og oppdaget ikke før det er gått flere måneder. Har sendt mail for sletting men gjenstår å se om det funker. Kunne jeg fått en kopi av mailen med klagen din hvor du får igjen penger.
  Helt på tryne at Telenor og Telia har sånne betalingsordninger, ringer man og
  hører hva dette er har de jo ingen peiling.
  Hilsen en sint Ingrid

  • Tove Løken sier:

   Hei, Ingrid

   Det er for dårlig, syns jeg også, at Telenor og Telia ikke har peiling på hva dette er. Men jeg har fått høre av en annen person her at hvis det er mange nok som klager på så vil de vurdere å stenge ute firmaet. Hvor mange som må klage for at dette skal skje, vites ikke. Men jeg vil uansett anbefale at du klager, men det har du allerede gjort, ser det ut som. Stemmer ikke det?
   Jeg kan sende deg en kopi av mailene der jeg klager til emailadressen som er nevnt her.

 13. marion sier:

  Jeg har blitt trukket for dette i mange måneder uten å vite hva det har vært . Har gjort flere forsøk på å stoppe det, men har ikke klart det . Dette kan umulig være lov .

  • Tove Løken sier:

   Det de holder på med er i grenseland og ikke lett å ta de for å gjøre noe galt. Men du kan stoppe de ved å sende: STOPP GAMES 2333. Jeg mener også at du burde ha vært stoppet for å drive med markedsføring som ikke er etter norsk lov.

 14. Victoria sier:

  Hei! Jeg er i samme situasjonen jeg også. Sendte du bare at du ønsket å si opp abonnomente, eller er det nok å Sende melding til stopp game 2333.
  Hvordan krevde du pengene tilbake?

  • Tove Løken sier:

   Hei, Victoria
   Ja, jeg fikk mail av Games Market som informerte meg om at jeg kunne si opp abonnementet deres ved å sende STOPP GAMES 2333.
   Jeg sendte flere mailer der jeg truet dem. Jeg kan godt sende mailene jeg sendte til dem på en mail til deg, hvis du vil se. Jeg har gjort det til flere som har vært innom her.

 15. Sjur Vaage sier:

  Prøvde å sende e-post til info@csnord.com. Fikk bare opp at levering til disse mottakerne eller gruppene mislyktes.

 16. Dette har skjedd med meg også. Jeg er 18 på og har ikke råd til å betale 700kr for noe jeg ikke vet hva er. Hva skrev du/dere i mailen?

 17. Jorunn Dahle sier:

  Da er også jeg blitt svindlet – både av CELLO Ltd og iBrainer IQ-test -de har trukket meg uke på uke med kr.99.00
  Og alt går via mobilen og Linus AS Informasjonstjeneste strex. JA, dette er svindel på høyt plan, jeg har aldri skrevet under på noe medlemstilbud. Håper noen kan gjøre noe med dette – jeg aner ikke hvordan en får slettet med lemskapet. Jeg har skrevet til dem via info@csnord.com – om dette hjelper vet jeg ikke.
  Går det ikke an å gjøre noe via Telenor for eksempel? Jeg bare lurer.

  • Tove Løken sier:

   Det var jo trist, Jorunn. Jeg opplevde jo det samme, som du vet, og har fått tilbake mesteparten av det de trekte meg for. Det var fordi jeg klaget på dem, og jeg ga meg ikke før de hørte på meg. Dvs sendte mail når de ikke lot høre fra seg. Du må sende mail til denne emailadressen som du nevner i mailen din: info@csnord.com. Du kan også si til dem at du skal si opp abonnementet ditt, eller sende en sms til: STOPP GAMES 2333. Krev at du får tilbake alle pengene dine.

   • Bente Pedersen sier:

    Har nettopp oppdaget at de trekker meg 99,- pr.mnd. Ringte telenor som forøvrig er eier av strex.no ,og traff en hyggelig mann som anbefalte meg å klage til firmaet ibrainer.net. Jeg forklarte at dette ikke er forenlig med det telenor holder på med,og at det er helt på trynet. Han sjrev det ned i liggen at jeg hadde kontaktet de,og ved mange henvendelser om dette,så kan de stenge ute firmaene som svindler. Håper bare at jeg får godkjent klagen til firmaet.

    • Tove Løken sier:

     Ja, dette er helt på trynet dårlig, Bente. Helt enig. Jeg har skrevet et innlegg om Games Market på min FB side og anbefalt at de som leser dette deler sånn at flest mulig får vite om dette. Jeg oppfordret alle som har vært i kontakt med Games Market om å ringe til Telenor og klage, og så sende en klage til firmaet ibrainer.net. Fint at du tar initiativ til dette, Bente. Dette må vi få en slutt på.

     • Tove Løken sier:

      Hei, igjen

      Jeg forsøkte å publisere innlegget på FB, men administratorene mente at innholde strider imot deres regler. Jeg så at ibrainer.net blant annet ikke var lovlig å ha med i innlegget. Jeg skrev et nytt innlegg uten å bruke det firmaet, men da jeg trykket på del så ble hele innlegget borte. Jeg vil ta kontakt med administratorene på FB og høre hva som skjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.