Se opp for GamesMarket og IQ Testene deres på FB

Jeg hadde en dårlig opplevelse tidligere i sommer, hvor jeg fant ut at jeg hadde blitt trukket for en god sum med penger fra et 4014 nummer fra Telenor i mange måneder. Det hadde skjedd via min mobil. Det skjedde akkurat på den tiden jeg ble kjent med min svindler i november 2017. Så ikke bare ble jeg svindlet for mange hundretusener av kroner fra han, men jeg ble også trukket mange hundre kroner hver måned siden november i fjor og til jeg fikk avsluttet abonnementet nå.

Da jeg fikk nøstet opp i dette, ble jeg kjent med noen som kaller seg for strex.no, som tilbyr sine kunder å betale tjenester via mobilregningen. De har GamesMarket som oppdragsgivere, og det var hos dem jeg visstnok hadde meldt meg på en abonnementstjeneste.  Sjekk bildet under.

Linken til denne IQ Testen er:https://allgameshere.com/no3/100/IQTest_no3_wifi/?nordr=1

 

En abonnementstjeneste som koster 99 kr i uken 

I mailen jeg fikk fra dem påstod de at under dette bildet hadde det stått at jeg automatisk meldte meg på en abonnementstjeneste som kostet 99 kr hver uke. På fakturaen så stod det at det var trekt som månedsavgift. Jeg kan virkelig ikke huske at når jeg har deltatt på sånne ting, som jeg gjorde en god del en periode på Facebook, at det har blitt informert om at det er en abonnementstjeneste som koster 99 kr i uken. Men så står det også i veldig liten skrift og sånt legger man kanskje ikke merke til.

Jeg kan ærlig talt ikke huske noe for dette gjorde jeg mange måneder tilbake. Jeg har også ikke sjekket mine faktura på Telenor på veldig lenge, og det var også derfor jeg ikke oppdaget at jeg ble trukket for dette beløpet. Jeg ble skikkelig forbanna da jeg oppdaget dette, både på meg selv som ikke hadde sjekket dette, men egentlig mest på de som hadde trukket beløp fra meg. Jeg tilga meg selv ganske fort, fordi jeg har blitt svindlet og hadde tankene mine andre steder.

 

Jeg vil stille et digert spørsmålstegn til kundeservicen til GamesMarket

Jeg sendte altså en mail og kjeftet på dem, og i tillegg ba jeg dem om å stoppe abonnementet. Det resulterte i at da jeg sjekket Telenor-kontoen min stod det 1782 kr i minus, og det var penger som var returnert til meg. Jeg ble veldig glad da jeg så at det faktisk nytter å klage. Men da jeg sjekket kontoen min igjen i dag, stod det at jeg var trekt for 297 kr for juli fra GamesMarket. Jeg ble så forbanna, at jeg ringte sporenstreks til Telenor og den stakkars mannen som tok imot telefonen, det var ikke hans lykkedag i dag, fikk så mye kjeft at han helt sikkert klaget til sine kollegaer hvilken brysom kunde jeg hadde vært.

Det viste seg at det var ikke før i september at dette beløpet på 1782 kr skulle bli returnert til meg. Han kunne utsette fakturaen, sa han, men jeg måtte kontakte dem før neste faktura kom i september. Hvilket jeg skal gjøre. Jeg nektet å betale for denne fakturaen og for de 297 kr fra GamesMarket. Jeg mener det er helt på trynet dårlig kundeservice fra dem. Først så får jeg igjen et beløp på 1782 kr og så presterer de å trekke meg for 297 kr. Det er som å gi gotteri til et barn og så deretter si at dette får du ikke allikevel.

 

Å bli trekt for månedsavgift hver uke – er det lovlig?

Det er ikke mange ganger jeg blir skikkelig forbanna, og dette er en av de få gangene jeg kjenner at jeg nesten tiltet over av sinne. Jeg bedyret den stakkars mannen på Telenor at jeg ikke var sint på dem, men på GamesMarket. Jeg syns at deres tjenester er i grenseland for hva som er lovlig i Norge.

Her i Norge er det bare en gang man kan bli trukket for månedsavgift, mens GamesMarket kaller summen på 99 kr som månedsavgift og det blir trekt hver uke. De ser ut til å være tilknyttet et selskap som heter Cellon ltd, og som ser ut til å være israelsk. Så de kan altså trekke oss for månedsavgift så lenge det skjer gjennom et selskap som ikke er norsk?

Hva tenker du om dette? Har du opplevd noe lignenden selv? Del gjerne historien din i kommentarfeltet under.

 

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *