STOPP – TENK – SÅ TA KONTAKT!

Jeg abonnerer på en nettside som heter romancescamsnow.com som er en anti-romanse svindel nettside. De lærer personer hvordan de kan unngå å bli svindlet og de hjelper personer som er blitt svindlet. De kommer med gode råd til hva du skal gjøre før du tar skrittet mot å bli kjent med noen online. De har sammenfattet rådene i tre enkle steg:

STOPP – TENK – SÅ TA KONTAKT!

Dette er gode råd å følge. Jeg har selv laget nettvettregler og skrevet mere omfattende om nettdating, som du kan lese ved å klikke på linken under:

NETTVETTREGLER

Har du blitt svindlet så er rådet:

RAPPORTER – BLOKKER – GJENOPPRETT DEG SELV

 

Altså Rapporter – Blokker  – Gjenopprett deg selv. Å gjenopprette deg selv betyr å bruke tid på å heale deg selv etter opplevelsen av å bli svindlet.

Her i Norge blir vi oppfordret til å anmelde saken og snakke med Økokrim, som er opptatt av å forebygge, ikke etterforske, da det ikke er ressurser til det. Jeg tenker at dess flere som melder fra om dating svindel, dess lettere blir det for dem å forstå hvor stort omfanget av dating svindel er. Det er jo store mørketall her.

Jeg mener de har et poeng. Jeg tror det er veldig viktig å anmelde saken for å gjøre Norge oppmerksom på hvor mange dating ofre det er og i tillegg snakke med Økokrim.  Svindlerne må blokkeres og rapporteres. Jeg tror at hvis alle dating ofre gjorde dette, så ville dette påvirke på en eller annen måte. Jeg tror at dess flere vi er dess mere press kan vi legge på myndighetene, men da må vi bli mere synlige.

Det store spørsmålet er: Hvis det var flere som anmeldte ville det da bli etterforsket mere?

Romancescamsnow.com sier også:

«In the end, being a spectator and expecting others to save you will not help bring about change»

Det betyr at du må selv må være aktiv for at ting skal kunne endre seg. Det igjen betyr å rapportere og blokkere svindleren, og så konsentrere deg om din egen healing. Det krever noe av deg, at du også endrer deg, for i første omgang å unngå at du blir svindlet igjen. På sikt betyr det å heale deg for de sår som svindelen påførte deg og bli hel igjen.

Det kan nesten høres litt slemt ut å fortelle deg som er blitt svindlet at det er du som må gjøre jobben, i tillegg til at svindleren ikke blir straffet for det han/hun gjorde mot deg. Men det jeg prøver å si til deg er, at det er håp hvis du vil tro. Du vil klare å komme deg igjennom dette, for det har andre greidd før deg.

Du kan også være en person som med din spesielle erfaring med svindlere kan bidra til å hjelpe andre til å unngå å bli svindlet, men da er du nødt til å ta et tak og  gjøre noe med situasjonen din. Det nytter ikke å bli sittende fast i offer-rollen om man skal være en inspirator for andre. Er du interessert i å lese hvordan man kommer ut av offer-rollen kan du klikke på linken under.

Hvordan komme seg ut av offer-rollen?

Har du noen tanker om dette så vil jeg gjerne høre fra deg enten i kommentarfeltet under eller at du tar kontakt gjennom kontaktskjemaet på nettsiden min.

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.