Hvorfor det ikke er lurt å bli den du var før du ble svindlet

Mange av dem som ble svindlet lover seg selv at de skal bli seg selv igjen, at de skal tilbake til normalen. Men er det virkelig verdt det?

Hvem var du før du ble svindlet? Prøv å se på deg selv med objektivitet.

  • Var du en person som trodde på hvilken som helst fremmed som kom inn i livet ditt?
  • Var du en person som kunne ofre ditt eget og din families velvære for noen som du aldri har møtt?
  • Var du en person som kunne lyve for en fremmed du aldri har møtt? Lyve til din finansielle institusjon, dine venner eller din familie?
  • Var du en person som levde i en fantasiverden?

 

Etter at du ble svindlet så har du naturlig nok vondt for å stole på andre mennesker igjen, men jeg håper virkelig for deg at du ikke blir slik du var før du ble svindlet. Naturligvis vil nye ofre føle det slik, men en del av healingen er å ikke bli den en var før svindelen.

Så kanskje et bedre mål er å IKKE gå tilbake til den du var, men å gå fremover til et DU som er sterkere og smartere og klokere og aldri bli et offer igjen.

Bildet er fra SCARS – Society Against Romance Scam – en amerikansk organisasjon som jobber for å informere og utdanne, og hjelpe ofre som er blitt svindlet.

 

Vil du bli sterkere, smartere og klokere må du jobbe for det

Denne innstillingen til å bli sterkere, smartere og klokere krever noe av deg som person. Hvis du er villig til å gå inn i disse endringene, vil livet ditt bli helt annerledes og også  bedre. Det er min erfaring. Det er tøft å innrømme at man ikke har vært smart nok til å unngå å bli svindlet, men man behøver absolutt ikke å fortsette i samme leia. Prøv å se fremover istedenfor på det som skjedde. Jeg vet det ikke er enkelt, men det er mulig.

Du har mye mer å vinne på å endre deg som person enn å gå tilbake til den du var før. Så er du villig til å brette opp ermene og gjøre et godt stykke arbeid, vil livet ditt bli bedre. Det innebærer å innrømme hva du har gjort,  bearbeide skam- og skyldfølelsene i etterkant av svindelen ved hjelp av gode støttepersoner, og jobbe med selvbilde og ivaretagelse av deg selv.

Jeg vil anbefale at du får hjelp til dette med gode venner og/eller en terapeut eller psykolog. Det finnes også selvhjelpsbøker med masse gode øvelser. Jeg er veldig motivert og har gjort mye arbeid alene, pluss at jeg har hatt hjelp av en god terapeut og tatt kurs innen selvutvikling.

 

Bli et godt forbilde både for deg selv og andre

Jeg tror at hvis vi bruker erfaringene våre til å lære oss selv bedre å kjenne og forbedre oss som personer, så vil våre historier bli til inspirasjon for andre. Det er en fin motivasjon i seg selv, tenker jeg. Bli et godt forbilde både for deg selv og for andre.

 

Jeg har skrevet et innlegg om hvordan man kommer seg ut av offer-rollen. Du kan klikke på linken under for å lese det.

Hvordan komme seg ut av offer-rollen

 

Hva tenker du om dette? Hva slags erfaringer har du hatt? Del gjerne i kommentarfeltet under. Du kan også ta kontakt med meg gjennom kontaktskjemaet her på nettsiden min.

Kilde:

Romancescamsnow.no

 

 

 

 

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.