Noen dating ofre ender som kriminelle

I dag leste jeg en artikkel skrevet av nettavisen av Kjetil Mæland. Jeg vil nevne at jeg selv er med i den artikkelen etter å ha blitt intervjuet av nettavisen noen dager tidligere. Jeg ble svindlet for penger av mest trolig en kriminell organisasjon som holder til i Ghana.

Linken til min artikkel kan du lese ved å trykke på linken nedenfor:

Tove ble ble lurt for 380 000 kroner i dating-svindel

I denne artikkelen kan du også se bilder av profiler som bedragere bruker for å svindle andre med. Disse menneskene er uskyldige ofre og skal ikke klandres for det bedragerne gjør.

Du vil finne flere bilder på den amerikanske nettsiden scamdigger. Trykk på linken under så får du tilgang dit.

Scamdigger.no

 

Flere blir lurt, men det blir sendt ut mindre penger

Etter data fra Anne Dybo i Økokrim kan de anslå at for 2017 har 144 kvinner og 142 menn sendt 164 millioner til bedragerne. For 2016 var tallene 95 kvinner og 86 menn som sendte ut minst 205 millioner.

Bankene er blitt flinkere til å stoppe transaksjonene og derfor blir det sendt ut færre penger. Men det jeg merker meg er at det er flere som blir lurt og derfor er jobben med å informere om dating svindel veldig viktig. Jeg ønsker å bidra til at flere og flere mottar informasjon om farene ved å date på nettet, slik at det kan begrense i omfang. En er for mye.

 

Farene for å bli kriminell er absolutt tilstede

Dette sier jeg i fullt alvor. Anne Dybo er bekymret over utviklingen. Hun sier dette til nettavisen:

-Vi bekymrer oss over at mange av ofrene for datingsvindel brukes som pengemuldyr. Det vil si at de mottar penger fra andre og sender disse videre til bedragerne

-Da gir «kjæresten» dem tilbudet om å være pengemuldyr. Da mottar de penger fra andre ofre i Norge, og gjerne fra personer i utlandet, og sender dem videre til bedragerne

-Dermed medvirker de til hvitvasking av penger. Flere personer i Norge, som startet med å være ofre for svindlere, endte opp med å bli dømt for hvitvasking av penger. Straffen har ligget på cirka ett års fengsel

 

Ei dame blir lurt av en mann som kalte seg for Per Erik

Nettavisen forteller om ei dame som hadde kontakt med en mann som kalte seg for Per Erik med profilbilde fra Bergen. Han lurte henne til å sende penger. Han ville også at hun skulle opprette en konto i en tysk bank. Hun sier:

-Han ville jeg skulle åpne konto i Tyskland slik at klienter kunne sende penger til kontoen for videresending

Han ba henne også om å hjelpe han til å opprette medlemskap på ulike datingsider, og å sende penger. Hun ønsker å være anonym.

Jeg har all forståelse for at hun ønsker å være anonym. Elaine Elrod har valgt å fortelle sin historie.

 

Elaine Elrod forelsket seg i en svindler og nå sitter hun i fengsel

Nrk Brennpunkt har møtt denne kvinnen i kvinnefengselet i Alderson i West Virginia. Hun forelsket seg i en mann som kalte seg for «Duke». Spesialagent Jeff Cooper har vært i Norge på grunn av at også flere norske kvinner var begeistret for Duke. Tilsammen 28 ofre har sendt penger til en konto i West Wirginia, USA. Eieren av kontoen er dømt og fengslet, men bakmennene går fortsatt fri.

Elaine Elrod ble det 29 offeret. Hun ble manipulert til å bruke hennes konto som mellomstasjon for pengeoverføringene fra andre kvinner som var sikker på hadde møtt sin store kjærlighet. Dette sier hun blant annet:

Det kom penger fra hele verden inn på kontoen, også fra Norge. Duke sa at han aldri ville gjøre noe for å skade meg. Jeg elsket han og stolte på han. Så jeg fortsatte å hjelpe ham

Det endte ikke bra for Elaine Elrod. Hun ble lurt til å videresende svimlende seks millioner kroner til Nigeria. På grunn av sine handlinger soner hun nå en straff på fem år for å ha skjult transaksjonene for amerikanske myndigheter.

Hun forteller om dette til Nrk Brennpunkt. Du kan se videoen ved å trykke på linken nedenfor:

Svindelofferet som ble medskyldig

 

Det er trist å se hvor dating ofre kan ende. Jeg syns Elaine Elrod er tøff som våger å fortelle om sin historie. Jeg har selv valgt å være åpen om min egen historie, og jeg er glad jeg ikke ble utsatt for det samme som henne.

Tips gjerne om lignende historier til meg eller si hva du mener om dette innlegget. Jeg hører gjerne fra deg. Jeg ville sette pris på om du deler innlegget på facebook eller andre steder så får flere høre om dette.

 

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.