Her er bilder som ofte blir brukt i dating svindel

Hvis du er medlem av en dating side og bilder av disse to vakre menneskene (se nedenfor) popper opp, så styr unna. Dette er de vanligste profilbildene som nigerianske svindlere bruker for å lure nordmenn på kroken. Kvinnen heter Raven Riley og er en amerikansk pornoskuespiller og mannen jobber for et modellbyrå på Hawai.

Les intervju med Raven Riley her:

http://www.side3.no/3699700.html

Det som er viktig å påpeke i dette tilfellet er at begge blir brukt til svindel. Det som også er greit å vite er at mange av profilbildene som blir brukt i dating svindel er stjålet fra uskyldige og lovlydige borgere. Jeg ble svindlet av en mann som kalte seg for David Joe Holley. Jeg vet ikke hvem jeg snakket med for jeg fikk aldri se han. Han kunne se meg, men jeg så aldri han. Det er da logisk å tenke at det ikke kan være David som snakket med meg, men en helt annen person. David kan være en som har fått sin profil stjålet fra nettet.

Rådgiver Anne Dybo fra Økokrim sier også følgende:

«Noen av personene som brukes er også leid inn av svindlerne. Noen av kvinnene har møtt nordmenn i Afrika og Europa i arbeidet med å lure pengene fra nordmennene.»

Vil du lese mere om dette trykk på linken under:

https://www.nettavisen.no/nyheter/her-er-nigeria-svindlernes-favoritter/3699104.html

Anne Dybo mener at det burde ligge en advarsel i å ha åpne profiler på nett. Svindlerne går ofte inn og tar flere bilder av personer, og av barna deres.

Jeg har vært medlem av en dating side i flere måneder nå. Etter å ha blitt svindlet for mange penger av en mann som kalte seg for David Joe Holley, er jeg blitt mye mere kritisk til hvem jeg snakker med når jeg er der. Jeg vil ikke legge ned profilen min, fordi jeg ønsker ikke å la sånne mennesker få styre livet mitt. Jeg vet at dette aldri vil skje igjen med meg. Jeg kjenner til hvordan de gjør det nå, og derfor er jeg veldig obs på de røde flaggene.

Vær forsiktig – bruk nettvett!!

FBI gir følgende råd for å oppdage om noen er ute etter pengene dine, og ikke hjertet ditt:

 

 • Personen presser deg til å forlate datingnettstedet dere traff hverandre på, for å heller kommunisere gjennom mail eller private chattetjenester.
 • Uttrykker kjærlighet på et veldig tidlig stadium.
 • Sender deg bilde av seg selv, som ligner på bilde fra et glamorøst magasin eller liknende.
 • Påstår å være fra USA men er på reise eller jobber utenlands.
 • Planlegger å besøke deg, men får plutselig ikke reise på grunn av en tragisk hendelse.
 • Ber om penger for å dekke en reise, akutte sykdomsutgifter, sykehusopphold for et familiemedlem, visumutgifter eller liknende.

Så jeg vil anbefale deg som tror du kan være utsatt for svindel å sjekke disse utsagnene. Hvis du er involvert i en som du tror elsker deg, men du har en magefølelse på at det er noe som ikke stemmer. Da er det noe som ikke stemmer. Vær modig og hør på hva intuisjonen din sier. Jeg har selv opplevd at den tar aldri feil. Du kan også ta en test for å sjekke deg selv ved å trykke på linken under.

https://www.nrk.no/dokumentar/dater-du-en-nettsvindler_-1.12207051

Jeg vet selv at det er ikke enkelt å tro at noen du er sikker på elsker deg allikevel ikke er den personen du tror han/hun er. Men det skader ikke å sjekke. Er han/hun den han utgir seg for etter at du har sjekket, vil du i det minste føle deg tryggere.

Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet. Jeg vil gjerne høre fra deg uansett hvilke erfaringer du har gjort deg.Sv

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

3 Responses

 1. Mary sier:

  Stå på Tove. Fint det er laget en slik side. Summen du har betalt er ikke mer enn man kan oppleve å bli utestående med i forhold til norske, sleipe partnere som bare skal ha penger til en bil / campingvogn, de aldri gjør opp for.
  Det er surt, men lånet deres må vi bare betale – når de ikke gjør.

  • Tove Løken sier:

   Hei, Mary
   Fint å høre fra deg og håper du har det bra.
   Høres ut som om du har en historie å fortelle du også. Jeg håper det går bra med deg nå.
   Det er surt med pengene, for det er vi som sitter igjen med gjelden. For meg handler det om å ta ansvar og se fremover. Jeg får ikke pengene igjen og må akseptere at sånn er realiteten.

   Hilsen Tove

  • Tove Løken sier:

   Jeg ble litt nysgjerrig på deg nå, Mary. Ser du driver med det samme sjøl eller? Det står iallefall Datingsvindel ved siden av navnet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.