Et brev til min svindler

Dette er hva jeg ønsker å si til deg. Nei, jeg korrigerer dette er hva jeg skal si til deg som en dag i april 2018 gjorde meg til en gjeldsslave, fordi jeg valgte å tro at det du sa til meg var sant. Du fortalte at du elsket meg og ville være en del av livet mitt her i Norge og så var alt sammen bare løgn og bedrag.

Jeg trodde du var en amerikansk soldat som tjenestegjorde i Damaskus, Syria. Du kalte deg for David Joe Holley, men du heter noe annet. Jeg går ut ifra at dette er en stjålet identitet.  Men på det tidspunktet du og jeg hadde kontakt trodde jeg at du var David. Dine beretninger om dagene dine i den militære leiren føltes sanne og livaktige for meg og jeg syntes det var spennende å høre om hva som skjedde der. Men etterhvert da du spurte om penger for første gang ble kommunikasjonen mellom oss en helt annen. For det var jo det som var din misjon med å ha kontakt med meg, å utnytte meg for pengene mine. Penger som jeg egentlig ikke hadde.

Jeg var så forelsket i deg at jeg til og med var villig til å låne penger for å hjelpe deg med ditt problem. Samtidig var jeg livredd for å utsette meg for en slik risiko, men det er noe som heter: Kjærlighet gjør blind. Og dette ordtaket passer veldig godt for meg. Jeg ble blind for dine virkelige intensjoner. Jeg var så forelsket at jeg valgte å overse alle røde flagg, som noen ganger var så røde og så skarpe at de blendet øynene mine.

Jeg  var også redd for at du skulle dø i Damaskus, fordi jeg trodde virkelig du var soldat der. Jeg var redd for at jeg skulle bli gjeldsslave for resten av mitt liv og jeg var redd for å få kjærlighetssorg. Jeg levde meg slik inn i den illusjonen du skapte rundt David Joe Holley, at det føltes veldig livaktig og sant for meg. Jeg følte du kontrollerte hele livet mitt og at jeg var fanget i et nett jeg ikke greidde å komme meg ut av.

Hver eneste dag etter at jeg sendte deg pengene, spesielt etter den største summen, levde jeg i frykt. Det utviklet seg til å bli et mareritt for meg. Relasjonen med deg før du ba om penger første gangen var for meg spennende og levende og godt. Du sendte meg kjærlighetsbrev og skrev dikt til meg. Jeg følte meg så satt pris på og så elsket. Jeg har aldri følt meg så elsket noen gang. Jeg trodde ikke det var mulig å elske noen så mye etter så kort tid og bare etter å ha sett bilder av deg. Du fikk meg til å føle meg fantastisk og jeg svevde på skyer. Etter å ha blitt bombardert av kjærlighetserklæringer hver dag i tre uker var jeg veldig åpen og mottagelig for deg.

Jeg har jo skjønt at det er sånn dere opererer. Dere får oss til å føle oss som prinsesser ved å fortelle hvor fantastiske vi er. Det føles godt og nærende og mange av oss er ikke vant til å få oppmerksomhet på en slik måte, så når vi opplever dette så vil vi gjerne ha mere av det. Og, ja, vi blir mistenksomme i starten, men ettersom kjærlighetsbrevene fortsetter å komme begynner vi etterhvert å tro på det som står der. Vi blir medgjørlige og vi logrer glad med halen fordi vi endelig får det vi har savnet i livene våre; Kjærlighet og oppmerksomhet fra en mann vi tror er den han gir seg ut for å være.

Vi lar oss rive med og da dere begynner å spørre om penger er vi blitt en viktig del av livene deres. Dere har greidd å skape en illusjon av at vi er et team og for at kjærligheten skal seire må vi hjelpe hverandre. Vi føler oss på en måte forpliktet til å hjelpe, fordi dere har fått oss til å tro at vi trenger dere og kan ikke miste dere. Det var det som skjedde da du ba om penger for andre gangen. Jeg ville ikke sende penger, for det var veldig mye, men du fikk meg til å tro at du ville forlate meg om jeg ikke hjalp deg. Du fikk meg også til å tro at jeg sviktet deg om jeg ikke hjalp deg.

Jeg følte et enormt press til å hjelpe deg, og samtidig fikk du meg også til å føle på skyld og dårlig samvittighet for at jeg ikke ville sende pengene til deg. Dette ble for meg ikke mulig å holde ut, så jeg sendte pengene til deg. Jeg greidde ikke å leve med disse følelsene og det var derfor jeg gav etter til slutt. Du fikk meg til å føle det slik. Hvis du hadde bedt meg om penger med en gang vi hadde blitt kjent med hverandre, så ville jeg jo aldri ha sendt dem. For da eksisterte ikke illusjonen du hadde greidd å bygge opp og jeg var ikke følelsesmessig engasjert i oss.

Du fortalte meg også at du var god for pengene, og at du ville gi dem tilbake når du kom til Norge. Du vet, du hadde jo tenkt å pensjonere deg da du møtte meg og flytte til Norge med din datter. Du lurte meg så til de grader at jeg forstår ikke hvordan dette kunne skje. Det var som å være fanget i noe som jeg ikke greidde å komme meg ut av. I ettertid ble jeg forundret over meg selv og mine egne handlinger. Jeg spurte meg selv om hva som egentlig skjedde. Hva var det som gjorde at du fikk så mye makt over meg?

Det jeg vet er at da du mistet makten over meg følte jeg en enorm lettelse. Selv om jeg hadde satt meg selv i en forferdelig økonomisk situasjon så føltes det allikevel godt på en måte. Jeg lovet meg selv å aldri miste kontrollen over mitt liv igjen. Jeg lovet også meg selv å ivareta meg selv og velge handlinger som er bra for meg. Så jeg kommer aldri til å bli utnyttet på en slik måte igjen. Jeg har også valgt å fortelle min historie til andre og hjelpe andre til å se sannheten.

Så kjære svindler. Du har kanskje fått pengene mine, men du kan aldri ødelegge meg. Jeg nekter å lukke meg i meg selv og være skamfull, fordi jeg lot meg lure av en skurk som deg og din kriminelle organisasjon som tjener grovt på utnyttelse av snille mennesker som meg og som dere kaldt og kynisk utnytter når det passer dere. Jeg mener at dette er kun en annen måte å holde nede kvinner på ved maktmisbruk.

Selv etter en slik hendelse som gikk dypt inn på meg, er jeg stolt av meg selv og jeg tror fortsatt på kjærligheten. Jeg vet at du aldri vil føle på genuin og sann kjærlighet og i bunn og grunn syns jeg bare synd på deg. Jeg ser på deg som et fattig menneske for penger tjent på å utnytte andre gir deg kanskje privilegier, men de vil aldri gjøre deg rik på gode relasjoner med andre mennesker. Du vil aldri være i stand til å stole på noen, for alle i rundt deg lyver og bedrar, og du vil alltid måtte se deg over skulderen, for du stjeler fra andre.

Dette brevet ville jeg skrive til deg, min svindler og til din organisasjon i dag. Jeg vet at selv om jeg skriver dette til deg, så vil du fortsette å lyve og stjele. Mitt mål er å nå inn til andre kvinner og menn som blir utsatt for det samme som meg. Ikke la skammen over å bli lurt ødelegge dere. Det er ikke deg det er noe galt med, det er dem som lurte deg det er noe galt med.

Hvis du trenger støtte og hjelp så ta kontakt. Det er et kontaktskjema på siden min. Jeg hjelper så gjerne eller skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet.

 

 

 

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.