Forelsket i en svindler

Jeg må bare innrømme at jeg forelsket meg hodestups i en amerikansk soldat som tjenestegjorde i Damaskus, Syria. Han kalte seg for David Joe Holley, men jeg fikk aldri vite om det virkelig var han jeg snakket med. Ifølge David var datingpolicien til hæren at jeg ikke kunne se han når vi chattet med hverandre på Skype. Han kunne se meg, men jeg kunne ikke se han. Det er grunner for å tro at dette var en helt annen mann, en afrikaner som holdt til i Ghana. Pengene ble iallefall sendt dit. Men da jeg hadde kontakt med han trodde jeg at det var David jeg snakket med og at han var i Damaskus, Syria på det tidspunktet.

Når jeg skriver dette innlegget så er det ikke så lenge siden jeg har anmeldt han til polititet og venter på svar fra dem. Mange av disse sakene blir ikke oppklart for politiet har ikke ressurser til å jobbe med dette. Så det kan være at saken blir henlagt. Vi får se.

Er det virkelig mulig å gå sånn på snørra?

Hvordan er det mulig kan kanskje du tenke? Er det i det hele tatt mulig å forstå for de av dere som aldri har vært utsatt for noe sånt? Jeg vet ikke. Jeg trodde selv at jeg aldri ville gå sånn på snørra som det jeg gjorde med denne mannen. Han lurte meg så ettertrykkelig at jeg forstår det ikke selv den dag i dag hvordan det kunne gå fra ille til verre.

Da jeg fikk kontakt med han første gangen opplevde jeg han som svært sjarmerende og han øste kjærlighetserklæringer over meg fra første dag. Allerede etter første uken elsket han meg og sendte meg kjærlighetsbrev hver eneste dag. Jeg ble bombardert av vakre kjælighetsytringer og jeg opplevde han som den rene kjærlighetspoeten og syntes det var veldig romantisk. Jeg følte meg som prinsessen på haugen. Han var min prins og han ønsket å flytte til Norge med sin datter og gifte seg med meg. Historien er som tatt ut av et eventyr. Jeg ble bare mer og mer betatt av denne mannen og ble følelsesmessig veldig knyttet til han.

En kasse med gullbarrer lokker meg ut i ulykken

Så da han fortalte meg en historie om en gave han hadde fått for å ha reddet en sjeik fra Talibaner, en kasse med gullbarrer, følte jeg at det ble bare mer og mer spennende. Jeg opplevde livet mitt som svært kjedelig og tenkte at nå hadde jeg fått det jeg ønsket meg. Trodde jeg. Han ønsket å sende denne kassen med gullbarrer til meg, fordi han skulle ut på et oppdrag og visste ikke hva som ville skje med gullet om han lot det være igjen i militær basen. Det er et ordtak som sier, at er det for godt til å være sant, så er det for godt til å være sant. Jeg tenkte at jeg var spesiell og ville bli et unntak i denne regelen. Ja, ja, sånn var det nå bare.

Jeg innrømmer det så gjerne. Jeg gikk fem på med hele meg. For gullet som skulle komme med et fly med en US UN diplomat og rett til døren min her i Norge kom jo aldri. Naturligvis gjorde det ikke det. David fortalte at det var viktig at jeg gjorde det som diplomaten ba om og samarbeidet så godt jeg kunne for å få pakken hel til Norge. På dette tidspunktet hadde David begynt å kalle meg for Tove Holley og så på meg som konen sin. Jeg syntes det var sjarmerende, men da diplomaten sendte en mail til meg og fortalte at han trengte penger til frimerker, hele 4500 dollar, føltes det ikke sjarmerende lenger.

David kaller meg for konen sin, Tove Holley

David gjorde en strategisk smart vri der ved å kalle meg for konen sin, for det gjorde at jeg følte meg ansvarlig for å hjelpe han med pakken. Vi var jo blitt til et team gjennom alle brevene han hadde sendt meg tidligere. Så da jeg sa jeg ikke ville betale, kalte diplomaten meg for uhøflig og jeg fikk dårlig samvittighet. Jeg likte jo David og jeg var redd for at han ikke ville komme levende igjen fra oppdraget fordi det var et farlig oppdrag. Så jeg var redd for han og jeg ville hjelpe han. Så derfor gikk jeg med på å låne pengene og sendte de gjennom western union. Jeg sendte også hotellpenger til diplomaten som var i Ghana.

Før jeg avsluttet kontakten med David hadde jeg tidligere også sendt han en svimlende sum på 280 000 kroner for skatt og avgifter på pakken, og en flybillett på 50 000 kroner for at han skulle komme til Norge. Han sa at bankkonteon hans var fryst og det var grunnen til at han ikke kunne betale for pakken eller flybilletten.

Det utvikler seg til å bli et mareritt

Fra og med første gangen jeg sendte penger til han og til siste gang jeg sendte penger var jeg vettaskremt for at han skulle dø på oppdrag og for å bli en gjeldsslave. Jeg gikk i en konstant frykt hele tiden og sov veldig dårlig på den tiden. Det som jeg trodde skulle bli et vakkert og spennende eventyr med en amerikansk soldat hvor vi møtte hverandre og giftet oss og levde lykkelig alle dager utviklet seg til å bli et sammenhengende mareritt.

Jeg er ganske sikker på at jeg ble svindlet av en organisert kriminell bande fra Ghana. De bruker innøvde maler for å manipulere sine ofre og spiller på følelser. Målet er å bombardere ofrene sine med kjærlighetserklæringer slik at ofrene blir høye på kjærlighet, og det er i en slik fase de slår til og begynner å be om penger. Da har også svndleren opprettet tillit mellom seg og offeret. Svindleren oppmuntrer til å chatte seint på natten slik at offeret skal bli trøtt og miste evnen til kritisk tenkning. Søvnmangelen har også en ødeleggende virkning på den kognitive funksjonen.

Svindleren maler et levende bilde av en fremtid sammen og fordi offeret vil ønske å tro alt som svindleren sier vil de bruke selektiv tankegang. Offeret vil velge bort alle observasjoner som er i motsetning til det de tror i deres kjærlighetshistorie. Dette er også grunnen til hvorfor venner og familie medlemmer opplever det som vanskelig å overbevise dem at de faller for en svindler.

Denne siste informasjonen kan dere lese mere om ved å trykke på denne linken:

http://www.abc.net.au/news/2017-02-27/psychology-of-scams/8306060

Jeg ble grundig lurt og konsekvensene ble store. Jeg var mistenksom mange ganger, men greidde allikevel ikke å tenke klart i forhold til det som skjedde. Jeg kunne ha stoppet det tidligere for jeg oppdaget ulike ting som ikke stemte med forklaringene til David. Men David forsikret meg hele tiden at han ville komme til meg og at jeg måtte stole på han. Jeg ble veldig loyal til han og ble blind for faresignalene.

Har du noen tanker om dette så skriv gjerne i kommentarfeltet under. Er det noe du lurer på og ønsker å snakke med meg om, så ta gjerne kontakt. Jeg hører gjerne fra deg.

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

4 Responses

 1. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
  Extremely helpful info specifically the last phase :
  ) I care for such info much. I used to be seeking this particular information for a very
  long time. Thank you and good luck. http://russkie-seriali.net/user/BradleyR14/

  • Sommerfugl sier:

   Thanks for commenting my post.
   Do you want to share some of your experience regarding this matter? I would love to hear your story.

 2. Irene sier:

  OMG Tove ! Jeg skulle ha kontaktet deg litt oftere. Når foretok du den første innbetalingen ?

  • Sommerfugl sier:

   Hei, Irene og takk for svar
   Jeg foretok forresten den første innbetalingen tre uker etter at jeg ble kjent med David, han som svindlet meg.
   Det jeg umiddelbart tenker på når du sier du skulle ha kontaktet meg litt oftere, er at det er ikke sikkert jeg hadde hørt på deg, hvis du hadde sagt til meg at du mistenkte dette for være å svindel. Det som skjedde var at jeg ble veldig følelsesmessig knyttet til denne mannen og ønsket ikke at noen andre skulle fortelle meg at det kunne være svindel. Jeg ville så gjerne tro at dette var kjærlighet og ikke noe forsøk på å utnytte meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.