Hva gjør man når man møter på fordømmelser ute i samfunnet?

Dette innlegget er et budskap til svindel ofre. Er du blitt svindlet av en nettkjæreste er dette spesielt for deg.

I det siste så har jeg tenkt en god del på hvordan samfunnet dømmer personer som er blitt dating svindlet. Det skjedde etter at jeg så programmet om dating svindel på Åsted Norge for noen dager tilbake (27. august 2018). Det fikk meg til å forstå hvor tøft det er å stå i dette som svindel offer.

Selv har jeg faktisk vært forskånet fra de verste tilbakemeldingene. Men jeg har opplevd å få mange tilbakemeldinger fra mange andre svindel ofre som forteller om all fordømmelsen de blir møtt med fra samfunnet spesielt etter programmet fra Åsted Norge, hvor historien om Hilde, som er datteren til Sonja, blir fortalt.

Du kan lese mere om den historien ved å klikke på lenken under:

Hilde gjør hva som helst for å redd moren fra å bli ruinert

 

Svindel ofre tror på gull og grønne skoger

Det er mange svindel ofre som ikke tør å fortelle om sine historier, om det så er til sine famliemedlemmer, sine venner eller bekjente, for reaksjonene er ganske tøffe og harde. De får høre at svindel ofre er dumme og uintellligente, at de selv aldri ville ha gjort noe sånt, at de tror på hva som helst og lar seg blende av gull og glitter.

Dette er naturligvis noe jeg kan relatere til, jeg har jo selv blitt svindlet. Samtidig så har jeg kringkastet for hele Norge at jeg er blitt svindlet, både i nettavisen og Norsk Ukeblad, så jeg har ikke muligheter til å gjemme meg for noen. Men det er og blir mitt valg.

Vi er ulike som personer, og det valget jeg tok er ikke riktig for alle andre. Vi må selv velge hvem vi ønsker å fortelle vår historie til, og jeg vil absolutt anbefale å ikke bruke tid på dem som fordømmer deg. Så lenge de ikke har noe pent å si om deg og det du opplevde, og viser null sympati for deg, så la dem være. Konsentrer deg heller om dem som bryr seg, som viser omtanke og godhet for deg. Glem alle andre. De forstår ikke hva du går igjennom, de har ikke gått i dine sko og har egentlig ingen rett til å dømme deg.

 

Stå opp for det du har gjort

For meg hjelper det å stå i det jeg gjorde; det betyr at jeg ikke føler skyld for at jeg ble fristet av gull og grønne skoger. Ja, jeg innrømmer:

Ja, jeg ble fristet av gullet som min svindler lokket med.

Ja, jeg ønsket meg en soul mate og det gjør jeg fortsatt.

Jeg innrømmer det. Jeg ble fristet. 

Om jeg tror at jeg er dum eller uintelligent fordi jeg lot meg friste?

Nei, det tror jeg ikke.

Naiv og godtroende kanskje, men slettes ikke dum eller uintelligent. Jeg gjør feil. Jeg er ikke perfekt. Jeg kan leve med den personen jeg er, fordi jeg har mange gode egenskaper. Jeg er et alright menneske. Det syns jeg faktisk. Jeg er stolt av meg selv fordi jeg står i meg selv og mine handlinger.

Vær stolt av deg selv du også. Verdsett deg selv som person med alle de fine kvalitetene du har. Hvis du kan verdsette deg selv vil pengene du mistet bli mindre viktig. For det er hva du tenker om deg selv som virkelig betyr noe i det store og det hele. Det er tankene dine om hva du har gjort som gjør at du fanger deg selv i et nett du ikke greier å komme deg ut av. Få kontroll på hva du tenker om deg selv og endre dem fra negativt selvsnakk til positivt selvsnakk. Det vil endre livet ditt totalt og til det bedre. Jeg lover deg.

Jeg har vært i kontakt med mange svindel ofre til nå. Ingen av dem vitner om at de mangler hjerneceller. De er gode mennesker, som ønsker å leve et godt liv. Hva er galt med det? Ingenting. De er helt normale, oppegående mennesker som ønsker hva alle andre ønsker seg. Et godt liv.

 

Det er ikke noe galt med deg

Så gi deg selv en klapp på skulderen nå og gi deg selv kjærlighet. Tro ikke at det er noe galt med deg, bare fordi du mistet hodet i en periode. Det er noe som kan skje alle, for ingen av oss er perfekte på noen som helst måte. Noen av oss prøver å være det kanskje, men det er ikke noe mål i seg selv å søke perfeksjon. Absolutt ikke. Du kan iallefall si at du tok en sjanse og en stor risiko. Det er det bare modige og vågale mennesker som tør.

Tror du at de menneskene som fordømmer deg har det godt med seg selv? Det kan jeg garantere deg. Det har de ikke. Når de ser svindel ofre bli lurt så blir de minnet om sin egen tilkortkommenhet. De ser seg selv i deg. Istedenfor å face hva de selv sliter med, så er det lettere å konsentrere seg om hva alle andre gjør. Da slipper de å gjøre noe med seg selv.

Hvis de hadde et godt liv ville de ikke dømme. Hvis de trodde godt om seg selv ville de ikke ha behov for å snakke ned andre. De ville føle sympati for deg og din opplevelse. Så tenk på det neste gang du hører nedsettende ting om svindel ofre. Prøv å ikke ta det personlig. De trenger bare noen å snakke ned så de kan føle seg bedre selv.

Jeg har flere innlegg om akkurat dette temaet hvis du er interessert i å lese:

La ikke andre fordømme deg fordi du gjør feil

Har du noen tanker om dette så vil jeg veldig gjerne høre fra deg i kommentarfeltet under eller ta gjerne kontakt med meg fra nettsiden min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.