Hva kan pårørende gjøre for å hjelpe et svindel offer?

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

2 Responses

 1. Tusind tak for dit fine indlæg. Jeg er pårørende og har længe haft lyst til at stille min bror spørgsmål uden at være fordømmende.
  Det jeg mangler at finde ud af det er hvordan hjælper jeg bedst når min bror finder ud af at han er blevet svindlet? Jeg ved godt vi ikke kan forud se hvordan han får det psykisk.
  Med venlig hilsen Marianne

  • Tove Løken sier:

   Hei, Marianne
   Det beste rådet jeg kan gi til deg er å være tilstede for han, at du lytter til han når han ønsker å dele historien sin uten å fordømme. Være empatisk med det han har vært gjennom. Du behøver egentlig ikke å si så mye, men la han lede an samtalen. Veldig mange ofre skammer seg sånn, at de ikke orker å dele med noen, fordi de tror at andre ser ned på dem for det de har gjort. La han forstå at du er like glad i han uansett hva som har skjedd. Spør om det er noe du kan gjøre for han. Det kan være han er nummen av sjokk, og ikke greier å gjøre så mye. Kanskje det er praktiske ting han vil ha hjelp til. Ta kontakt med politiet kanskje. Legge ned profilen sin. Avslutte kontakten med svindleren. Kanskje han behøver hjelp til å få en oversikt over økonomien.

   Håper dette var til hjelp for deg, Marianne. Spør gjerne mere om du ønsker flere tips.
   Varme hilsener fra Tove

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *