Hva er ICT (increasing levels of trust) i dating svindel?

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

2 Responses

 1. Torstein Svee sier:

  Hei –
  Det er en del sider ved nettsvindel fra Ghana/Nigeria som kanskje ikke har kommet frem her og
  som er verdt å ta med. Disse som bedriver dating scam på nettet samarbeider ofte med medisinmenn/heksedoktorer de betaler for å trollbinde sine datingofre på nettet; disse driver etter sigende svart magi og påkaller demoner som de «sender ut» for å skaffe seg kontroll på sine ofre.
  Jeg vet dette høres usannsynlig ut i vestlige ører, men i Vest Afrika er dette mer regelen enn unntaket, har jeg blitt fortalt av en ghaneser selv. Disse «åndemanerne» tar seg meget godt betalt for sine tjenester, de er velstående, mektige og fryktet for sine åndekontakter i det hinsidige.
  Slik er fremgangsmåten: Scammeren går til en såkalt åndemaner og ber om hjelp; han oppgir navn, adresse, kanskje bilde med mer, til denne, betaler for tjenesten, og bivåner et ånderituale åndemaneren utfører, han roper navnet på personen det gjelder 3 ganger og maktstjeler viljen/ sjelen til vedkommende om å bli svak og medgjørlig, og sende de penger det befales om.

  Noe må det være i dette, for scammerne i Ghana er meget velstående, de bygger seg store villaer og kjører dyre biler. Og de strør om seg med penger. Åndemanerne er fryktet, de kan kaste sykdom, fattigdom og ulykker, ja endog død over sine ofre. De tilhører den eldgamle animalistiske naturreligionen YO YO som er svært utbredt i Vest Afrika.

  • Tove Løken sier:

   Hei, Torstein

   Det var svært interessant informasjon du kommer med her. Jeg har ikke hørt om noe sånt, men jeg har tenkt å gjøre research på det nå. Jeg er sikker på at de som driver med dating svindling er svært rike og velstående. Det er mange flere som blir lurt enn de som anmelder og som man ikke vet noe om. Jeg setter pris på å få denne type informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *