La ikke andre fordømme deg fordi du gjør feil

Tove Løken

Jeg ble offer for svindel i en periode fra november 2017 til april 2018 og tapte rundt 400 000 kroner til mest trolig en kriminell organisasjon i Ghana. Da bestemte jeg meg for å opprette en nettside og fortelle om mine opplevelser og erfaringer for å hjelpe andre ofre. I tillegg til dette publiserer jeg innlegg om dating svindel og gir tips til hvordan overleve en sånn type svindel.

4 Responses

 1. Torunn Larssen sier:

  Hei Tove. Kjenner meg veldig igjen i din fortelling. Jeg har også blitt manipulert til å hjelpe en mann, som jeg trodde på. Han ga meg fagre løfter hver dag, og jeg skulle få pengene mine tilbake. Jeg, som var gjeldfri og hadde sparepenger, sitter nå med nesten en million i gjeld. Så jeg forstår deg veldig godt, fikk mange advarsler og noen kalte meg for idiot. Men, jeg har alltid trodd godt om mennesker, dette får jeg nå betale for. Klæm tell deg.

  • Tove Løken sier:

   Hei, Torunn
   Så trist å høre om din historie. Det gjør vondt i både kropp og sjel når jeg hører hvor ille du har blitt behandlet. Jeg vet hva du har vært igjennom og vil aldri dømme deg. Det var ei dame jeg snakket med tidligere i dag som også hadde blitt svindlet og hun fortalte at vi som blir svindlet er ressurssterke mennesker med ekstra mye empati for andre mennesker. Så bær hodet ditt høyt du, Torunn. Fortell hvis det er noe jeg kan hjelpe med så gjør jeg det så gjerne. Vi som havner i slike situasjoner må hjelpe hverandre slik at vi vet at vi ikke er alene og for å gi hverandre håp.

 2. Irene sier:

  Veldig flott skrevet Tove. Du treffer spikeren på hodet i din beskrivelse av samfunnet sin reaksjon. Det at du er så åpen om det som har skjedd deg gjør at forståelsen for andres og egne feiltrinn blir større og vi kan støtte hverandre istedetfor å «støte» hverandre. Lykke til videre !

  • Sommerfugl sier:

   Takk for det, Irene. Jeg er glad for at du ser hva jeg ønsker å få frem. Jeg tror at veien til å forstå hverandre bedre er gjennom å innrømme at man gjør feil og støtte hverandre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *